Referenties & Reviews

Enkele particuliere gebruikers die onze luchtreinigers en luchtbevochtigers hebben getest en recencies / reviews hebben gegeven naar aanleiding van de luchtreiniger test of luchtbevochtiger test.
ReviewGeachte Clean Air Optima

Graag zou ik een review willen plaatsen over onze tevredenheid met uw product.

Wij zijn gelukkig met de luchtreinigers. Ik heb de luchtreiniger nu bijna 5 jaar CA-288
Mijn ervaring met cleanair luchtreinigers gaat vijf jaar terug toen wij onze eerste luchtreiniger bij cleanair kochten, toen die tijd nog in Oldenzaal. Sinds die tijd kan ik en ons gezin niet meer zonder, ik en mijn zoon hebben allergie en hooikoorts.

's morgens sta ik niet meer op met een verstopte neus (allergie) en we voelen ons 's morgens ook fitter. Dus uw luchtreinigers zijn werkelijk formidabel. Wij zullen dit zeker doorvertellen en aanbevelen. Langs deze weg wil ik u hartelijk bedanken voor de nieuwe Clean Air Optima luchtreiniger.

Ik vind de service van uw bedrijf geweldig, en zal uw bedrijf ook zeker bij anderen warm aanbevelen.
Ook de luchtbevochtiger CA-603 zou ik voor geen goud willen missen. Mijn vrouw had altijd hoofdpijn i.v.m droge lucht cv nu we de luchtbevochtiger hebben word het al beter. Ademen en hoestproblemen zijn weg.

Nogmaals bedankt voor uw medewerking en nog heel veel succes met uw prachtige produkten.

Vriendelijke groet
Fam Hemme te Klazienaveen


Reviewreview,

Wij hebben de Clean Air Optima type CA-604B luchtbevochtiger sinds een jaar in onze grote kamer staan.
De luchtvochtigheid in onze kamer is vaak veel te laag. Daarom hebben we deze machine aangeschaft.
We moeten zeggen, dat het ons uitstekend bevalt. De luchtvochtigheid vooral als er gestookt wordt kan de luchtvochtigheid verhoogd worden tot ongeveer 55 tot 60.

G. Akkerman


Review


Att. Jeroen Kortenschijl.

Dat is wat ik service noem. U hebt mijn vertrouwen in de mensheid terug een beetje opgeschroefd.
Hartelijk bedankt.
Groetjes,
Gerry uit België


Review


Beste Andre,

hartelijk dank voor de e-mail en de uitleg.

Inderdaad ben ik zeer enthousiast over het gebruik van uw apparatuur. Ik heb 4 verschillende soorten apparaten bij u gekocht en uitvoerig getest.

De:
- CA-288 : staat in de huiskamer
- CA-401 : staat in mijn slaapkamer
- CA-266 : staat in mijn studeerkamer
- CA-200 : voor in de auto

Er zijn een aantal punten waarom ik deze apparaten heb aangeschaft:
Ik woon in een zeer vervuilde omgeving, vlak bij een snelweg, met veel fijnstof in de lucht sinds een aantal jaren was ik astma aan het ontwikkelen waarvoor ik medicijnen moest gebruiken vanaf kinds af ben ik allergisch voor graspollen en andere allergenen.
Ik ben vorig jaar ernstig ziek geweest (schimmel- en resistentie bacteriele infecties + kapot immuunsysteem) waarbij mijn darmen waren ontstoken (als gevolg van bacteriele infecties). Ik had tevens een hele slechte darmflora.

ik wist dat gezonde lucht van essentieel belang is voor een goede darmfunctie en herstel bij ziekte en dat de lucht in je huis gereinigd kon worden middels apparaten. Echter had ik nooit de tijd genomen uit te zoeken welke apparaten ik daarvoor zou moeten aanschaffen. Uit een soort noodzakelijk kwaad, was ik me daar begin dit jaar in gaan verdiepen met als gevolg dat ik deze apparaten bij u middels internet heb aangeschaft en getest.
Mijn ervaringen waren als volgt. De eerste nacht te hebben geslapen met de CA-401 op mijn slaapkamer, merkte ik heel duidelijk de werking. Ik werd nl de volgende ochtend wakker met heel veel slijm, mucus in mijn keel die ik op kon hoesten, slikken. Tevens voelde mijn neus wat verstopt. Dit effect ervaarde ik ook altijd wanneer ik op vakantie ging in de bergen. De eerste dagen had ik daar ook altijd erg veel slijm in mijn keelholte. Dit is het goede gevolg van de werking van de ionen. Ze prikkelen de cellen van mijn slijmvlies en maken de trilhaartjes actief, zodat deze de rotzooi op kunnen gaan ruimen.

Tevens had ik het voorheen wat vaker benauwd. Ik ben overigens mijn voedingspatroon aan gaan passen. Het gebruik van alle medicijnen die ik gebruikte voor de allergie en astma heb ik links laten liggen en ik heb mijn lichaam gesteund met het gebruik van supplementen. Voor het eerst in 30 jaar heb ik geen allergiemedicijnen hoeven te gebruiken. Dit komt zeker door de supplementen die ik nam/neem, maar ik merkte ook dat wanneer ik thuis kwam en ik had lichte allergieklachten, zoals jeuk en niezen, dat dat meteen verdween. Ook ervaarde ik de frisse lucht in huis als ik binnen kwam lopen. Ik kreeg de neiging om lekker diep in te ademen. Zoals je ook doet als je in het bos loopt.

Voor mijn werk zat ik op een kantoor met zeer slechte lucht. Toen ik nog niet helemaal hersteld was van mijn ziekte, werkte ik al wel, maar ik kreeg iedere dag na 2 uur op kantoor te zijn, enorme hoofdpijn en rode ogen.
Aan het einde van de dag voelde ik me erg slecht. Als ik dan thuis kwam, verdween binnen 15 minuten de hoofdpijn en trokken mijn rode ogen ook weg. Ik voelde me snel weer wat beter! Ik werk ook wel eens dagen thuis. Ik heb dan nooit last van hoofdpijn of rode ogen.

Bij het reinigen van de apparaten ervaar ik hoeveel fijnstof er helaas in mijn huis komt. De apparaten maak ik om de 2 dagen schoon en er komt enorm veel zwarte drap vanaf. Eng om te zien eigenlijk.

Een ander voordeel is het weghalen van luchtjes. Soms zijn de buren aan het bbq-en. De rook komt dan mijn huis in. Zolang ik op tijd de deur van mijn balkon dicht doe en het apparaat aan heb staan. (staan altijd aan), merk ik dat ik niet zo'n last heb van die stank. Ik ben blij dat ik de ramen dicht kan doen, wetende dat de lucht wel gereinigd wordt. Ik heb ook nog mechanische afzuiging, dus ik neem aan dat de lucht voldoende aangevuldaangezogen wordt door de kieren in mijn huis..

Samengevat, de allergieklachten, hoofdpijnklachten, rode ogen en vermoeidheid, verdwijnen grotendeels wanneer ik thuiskom waar de apparaten aan staan. Astma heb ik nauwelijks tot niet meer. Ook door de supplementen natuurlijk maar het is een samenspel van alles bij elkaar. Ik voel dat de lucht in mijn huis veel beter is. De geur is ook frisser.

De apparaten zijn super eenvoudig in gebruik en onderhoud en ik vind ze er ook best goed uit zien. Met name over de CA-288 en de CA-401 ben ik erg te spreken. Volgens mij zijn dit hele krachtige apparaten na de test. De CA-266 heb ik ook op mijn werk gebruikt en kado gegeven aan mijn broer. Het effect van dit apparaatje is mogelijk iets kleiner, maar ik zet het vlak bij mijn hoofd neer en ruik dan/merk dan dat ook dit apparaat zeker ionen afgeeft.....en je ziet ook hoeveel vuil het aantrekt. Het is een mooi, klein, handig apparaatje. Een keer was ik er erg blij mee. Ik sliep in een hotel en op mijn kamer kwam sigarettenrook naar binnen. Door het apparaatje naast mijn hoofd neert te zetten, rook ik die vieze lucht niet en viel ik gelukkig goed in slaap. Ik ben nl ook overgevoelig voor sigaretten rook. Krijg daar allergische reacties van....jeuk, niezen, hoofdpijn. Met dit kleine apparaat (dat in mijn koffer paste) verhielp ik dit probleem.

Een heel verhaal. Hoop dat jullie er iets mee kunnen. Ik ben een zeer tevreden klant en ben zeer zeker overtuigd van het effect van deze apparaten!

Succes met uw Clean Air Optima producten.

Met vriendelijke groet,

Elly H.


Review


Ik heb uw zending goed ontvangen, niet alleen uw service maar ook de luchtreinigers zijn na testen naar verwachting, ik wil u hiermee feliciteeren.
U verdiend hiermee zeker een warme douche(zoals in een van de Nederlandse consumenten programma's).

Een tevreden klant, Peter V.


Review


Hartelijk dank voor uw antwoord.
Wij zijn erg tevreden en er is al veel viezigheid uit de lucht gehaald (we wonen in Amsterdam).
Vandaag gaan we ook voor de woonkamer een grote luchtreiniger bestellen, de test was ok.

vriendelijke groeten,
Inger S.


Review


Geachte Clean Air Optima

Graag zou ik een review willen plaatsen over onze tevredenheid met uw product.
Wij zijn een gezin vader, moeder, 2 zonen, 1 dochter een hond en een kat helemaal compleet dus.
Tot zo ver niets aan de hand tot dat onze jongste zoon in februari erg benauwd en kortademig werd.
Na wat onderzoeken bleek dat hij en zijn vader allergisch bleken te zijn voor de hond en de kat.
De enigste oplossing was hond en kat de deur uit.
Nou na menige huilbui zijn we na wat zoekwerk op uw site gekomen en besloten wij om eerst de luchtreinigers van Clean Air Optima te proberen voordat we drastische maatregelen moesten nemen.
Vanaf mei zijn wij de trotse bezitters van de CA-288 en de CA-401.
Het is echt ongelofelijk hoe goed deze apparaten werken en het is verbazend hoeveel stof er in je woonkamer rond dwarrelt.
De allergie klachten verdwenen werkelijk als sneeuw voor de zon.
Een paar weken geleden kreeg de CA-288 wat kuren maar na een telefoontje met jullie services afdeling werd ons probleem naar ons aller tevredenheid opgelost.
Clean Air Optima erg bedankt voor jullie producten ons is heel wat leed gespaard gebleven en ook een dikke pluim voor jullie services echt fantastisch.

Met vriendelijke groet.
Fam van Rooij.


Review


Geachte heer Kortenschijl,

Als ik er het lef voor zou hebben nam ik contact op met Radar om u een WARME DOUCHE te bezorgen.
Wat 'n bijzondere fijne oplossing van mijn probleem. De Clean Air is vanmorgen bezorgd, waarvoor dank, chapeau.

Vriendelijke groet van Paula van Osch-H.


Review


Beste Clean Air Optima,

We wilden jullie laten weten dat we tot nu heel tevreden zijn met onze bestelling.
Het helpt echt! Frisse lucht bij de computer en in de auto.

Met vriendelijke groet, Petra


Review


Goedemorgen,

Ik wil uw team hartelijk danken voor de super snelle levering. Ik heb deze order gistermiddag pas geplaatst en nu (nog geen dag later!) heb ik ze al ontvangen!!

Wat een goede service, advies en hartelijkheid (ook via de telefoon en mail), dit kom je niet vaak meer tegen!

We wensen u fijne paasdagen en nogmaals onze dank!!

Met vriendelijke groet,

Tom en Nicole D.


Review


Clean Air Optima

t.a.v. Dhr. A. Kortenschijl

betreft: tevredenheid luchtreinigers getest

Geachte heer Kortenschijl,

Na een paar dagen de omgeving van de luchtreinigers getest te hebben op zwarte neerslag is hieruit gebleken dat er totaal geen neerslag is.
Wij zijn gelukkig met de luchtreinigers. Er is geen enkel geurtje van tabaksrook in de zitkamer meer te bespeuren. 's morgens sta ik niet meer op met een verstopte neus (allergie) en we voelen ons 's morgens ook fitter.
Dus uw luchtreinigers zijn werkelijk formidabel. Wij zullen dit zeker doorvertellen en aanbevelen. Luchtreinigers test is geslaagd. 

Nogmaals bedankt voor uw medewerking en nog heel veel succes met uw prachtige produkten.

Met vriendelijke groet,

Walther R.


Review


Geachte heer Kortenschijl,

Ik heb gisteren een luchtreiniger bij u besteld en ik heb hem vandaag al in huis.

Geweldige service en ik wilde u hiervoor even bedanken.
De meeste mensen sturen alleen een bericht wanneer iets niet goed is, ik stuur een bericht als ik tevreden ben.

U heeft een mooie website en goede service.

Bedankt.


Review


Beste lezer,

Langs deze weg wil ik u hartelijk bedanken voor de nieuwe Clean Air Optima luchtreiniger die afgelopen vrijdag bij mij werd bezorgd.
Vorige week had ik mijn Clean Air naar u opgestuurd omdat hij niks meer deed.

Ik vind de service van uw bedrijf geweldig, en zal uw bedrijf ook zeker bij anderen warm aanbevelen.
Nogmaals geweldige service!!!!!!

met vriendelijke groet, Maria van R.


Review


Beste team van Clean Air Optima

Datum: 01-04-2009

Wij willen jullie hierbij informeren dat wij tot nu toe absoluut tevreden zijn met onze luchtreinigers.

De prijs/kwaliteit verhouding is 100% goed!!! na uitvoerig de luchtreinigers getest te hebben. 

Wij hebben in 2006 een CA-401, CA-288 en GH2130 gekocht. Deze Clean Air Optima ionisatie luchtreinigers gebruiken we nog steeds naar volle tevredenheid t.b.v. onze allergie klachten, sigarettenrook en papagaai stof. Wij hebben twee papegaaien. Door het gebruik van jullie CA-288 UV Plasma ionisatie luchtreiniger wordt het stof die onze papegaaien afscheiden in de woonkamer aanzienlijk minder. Het is onvoorstelbaar hoeveel stof en nicotine van sigarettenrook er op het filter zit. Gelukkig hoeven we geen filters te vervangen, als dat wel het geval was zouden we 1x per week een filter moeten vervangen wat tot gigantische hoge kosten zou leiden. De CA-288 is perfect geschikt voor het verwijderen van de sigarettenrook in onze woonkamer gezien de combinatie reinigingstechniek UV-lamp, Fotokatalytisch filter, groot elektrostatisch filter en plasma ionisator. De negatieve ionen komen door de plasma ionisator echt in alle hoeken en gaten van onze woonkamer, we kunnen het overal waarnemen, super!! Onze luchtreiniger test was bijzonder succesvol.

In onze slaapkamer staat de CA-401, we roken niet in onze slaapkamer maar we wonen aan een drukke weg in Utrecht. Het filter reinigen we 1 x per week en het is helemaal zwart van de fijnstof. Dit is gewoon het bewijs dat de luchtreinigers absoluut werken en gelukkig ademen we deze vervuiling niet meer in. Onze allergie klachten zijn sinds het gebruik van de CA-401 op de slaapkamer ook niet meer. Luchtreinigers test, positief!

De GH2130 nemen we mee op reis. Als we naar de camping gaan gebruiken we de luchtreiniger in de caravan. De GH2130 is compact en zeer krachtig! Makkelijk mee te nemen dus. Een perfecte uitvinding!! We hebben gezien dat jullie het type GH2130 vervangen hebben voor de CA-277, deze hebben wij inmiddels ook naar volle tevredenheid in gebruik, nog krachtiger dan de voorloper GH2130.

We hebben onze familie en vrienden jullie luchtreinigers aangeraden, bijna iedereen heeft er een gekocht en ze zijn allemaal net zo tevreden als wij!

Bedankt voor al jullie advies, goede service, leuke attentie die we hebben gekregen en natuurlijk voor de perfecte Clean Air Optima luchtreinigers!

Met vriendelijke groet,
Henk en Marjan.


Review


Ik heb geen vraag, maar een mededeling. Wat een snelle levering van een bestelling, op vrijdag om 08.00 uur besteld en al op zaterdag om 13.00 uur thuisbezorgd. Het betreft levering van een luchtbevochtiger (type CA-604S). Wat een mooi en goed apparaat.

Binnen 48 uur op de laagste stand is de luchtvochtigheid gestegen van 28 naar bijna 40 %. Werkt ook geruisloos, tot nu toe zeeeeeeeer tevreden. Zal uw firma met de producten dan ook warm aanbevelen bij vrienden.

Dhr. C.M. Verw. Sliedrecht


Review


Goedemorgen,

Bij deze willen wij u graag bedanken voor de zeer nette en snelle service op onze
Ultrasoon luchtbevochtiger met ionisator CA-603
We kunnen er weer enorm van genieten.

Met vriendelijke groeten,
Peter St. Uithoorn


Review


Geachte Heer Kortenschijl,

Ik heb de bestelling in goede orde ontvangen.
En ook nog een leuk presentje erbij!! ( heel atent van u! )
Bedankt daarvoor!

Bij deze wil ik u ook heel hartelijk complementeren met de zeer goede service!!
Daar mag u heel trots op zijn! want dat kom je zelden nog tegen.

Ik heb helaas met veel dingen en met mensen geen goede ervaringen, dus ik stond er best sceptich tegen over.
Maar hoe u met m'n vraag, en de verdere ontwikkelingen daarvan, om bent gegaan, geeft de burger weer moet en vertrouwen!!
ECHT KLASSE!!

Nu even over de apparaten, ik heb de CA-401B en de CA-366 bij u besteld.
En het geeft letterlijk meer lucht!
Ik heb veel allergiënen, (zoals: huisstofmijt, hooikoorts, grassen en pollen, sterke geuren, en noem maar op).
Ik had veel last van hoofdpijn, bijholten, en benauwdheid, enzo. Ik heb de CA-366 op de slaapkamer staan, en ik word veel uitgeruster en opgewekter wakker. ( meer energie.) (en geen nachtelijke zweet aanvallen meer).
Ik ervaar veel meer lucht, en de benauwdheid is al een stuk minder, ( en dat al na één dag).

De CA-401B heb ik in de woonkamer staan, en ook hier, ervaar ik veel meer lucht, (echt hele frisse lucht!,) heerlijk gewoon! ( lijkt wel of het ademhalen een stuk makkerlijker gaat, en of je in de bergen of bossen bent / woont.)

En nog een heel goed + punt geen nare kookluchtjes meer, als je s'morgens beneden komt. Heerlijk! Lekkere frisse lucht.

Ook kan ik weer meer van m'n huisdier genieten ( ben ook allergich voor huisdieren, bleek ) kan haar nu gewoon weer aaien, zonder niesbuien, en jeukende en tranende ogen, en benauwdheids aanvallen.

En nog een mooi + punt is, ze staan nog mooi ook in het interieur!!
Een aanwinst voor je interieur, en dan nog zo'n luchtzuivende werking ook, wat wil een mens nog meer.

Kort om, ik ben heel blij en tevreden met de apparaten!!

Ze doen echt, heel goed hun werk, en zijn van zeer goede kwaliteit.

En mensen die dit lezen, kan ik zeer aanbevelen om met u en uw collega's in zee te gaan, of zaken te doen..

Ik heb alleen maar goede ervaringen met u en dit bedrijf!
En ik zal uw (web)winkel / bedrijf zeker aanbevelen bij kennissen en vrienden. (en reclame maken.)

Uw bedrijf is:

-Betrouwbaar!
-Goede service!
-Zeer klantvriendelijk!
-Duidelijkheid, (geen vage verhalen)
-Snelle levering!
-Zeer goede kwaliteit!
-Bereid te onderhandelen!
-Kortom een (top) bedrijf.

Ik ben een zeer te vrede klant, en het was fijn om zaken met u te doen!

Met vriendelijke groet,
M Grendel.


Review


Beste Jeroen,

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de geboden service op de door ons gekochte luchtreinigers. Ik ben iemand die enorm veel last heeft van pollen en wij wonen sinds 4 jaar in een nieuw appartement met een warmteterugwinsysteem op de cv ketel,het nadeel hieraan is dat er buiten lucht wordt aangezogen en welliswaar gefilterd naar binnen wordt gebracht. Maar sinds ik hier woonde had ik toch wel veel last van mijn pollen allergie.
Sinds wij bij jullie luchtreinigers hebben gekocht de CA-288 voor de huiskamer en de CA-266 voor de slaapkamer heb ik binnen totaal geen last meer van de pollen. En ook b.v. kook en bakluchtjes en sigarettenrook verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Als je ziet wat voor vuil er bij het schoonmaken van de filterbladen komt na een dag of 4 dat is gewoon zwart wat je er vanaf haalt en dat krijg je anders toch gewoon binnen in je longen. Al met al zijn jullie luchtreinigers super producten en we hebben maar van een ding spijt dat we ze niet eerder ontdekt cq gekocht hebben.
Na ons hebben ook nog diverse kennissen en vrienden jullie producten op ons aanraden gekocht en allemaal naar volle tevredenheid.

Met vriendelijke groet,
D. van der Vlist
Schiedam


Review


Geachte heer Kortenschijl,

Ruim twee jaar maak ik gebruik van uw luchtreiniger CA-288. Dit tot mijn volle tevredenheid. Aanvankelijk was ik sceptisch voor wat betreft de geschetste werking van het apparaat. Vele andere luchtreinigers werken (hoorbaar!) met ventilatoren en dure filters. Deze is inderdaad geruisloos. En dat vind ik op zich al bijzonder prettig. Effectief vind ik hem ook. Ik heb merkbaar minder last van ontstoken neusslijmvlies.

Het elektrostatische filter moet ik 2 x per week schoonmaken, vreemd is dat niet want ik woon in de buurt van Europoort met al zijn vervuilers….! Het doekje dat ik daarvoor gebruik durf ik niet buiten te hangen. Zo smerig zwart is dat na gebruik. Je moet er niet aan denken dat je buiten dit allemaal ook moet verwerken via de neusfilter. Ontstoken slijmvlies is dan niet zo vreemd meer.

Zoals gezegd, ik ben uitermate tevreden over deze aanschaf. Anderen heb ik inmiddels laten zien wat je binnenshuis zoal uit de lucht haalt.

Sommigen vonden dat zo overtuigend, dat zij er inmiddels ook één hebben aangeschaft.

Op mijn werkkamer heb ik nu de kleinere CA-268 geïnstalleerd. Die heeft volgens de beschrijving wel een ventilator(tje), maar dat is niet hoorbaar. Werkt tot op heden ook naar tevredenheid.

Ik wens u in het Twentse land nog veel succes met deze innovatieve producten.

Met vriendelijke groet,
G. Vos / Westland


Review


Beste, Clean Air Optima

Ik heb twee luchtreinigers een CA-277 in de woonkamer (met een lekker geurtje) en de CA-366 in de vogelkamer.

Beide werken perfect!

-Geweldige service
-Altijd netjes, uiterlijk de andere dag bezorgd, antwoord op vragen
-Super snelle levering
-Lage bezorgkosten
-En tijdelijk een gratis attentie

Helemaal geweldig, zeer tevreden

Grt.
A.Roza


Review


Hallo meneer Jeroen,

Graag laat ik u mijn ervaring weten met uw firma.

Bij het aanschaffen van een hond kwam ik er ook achter dat mijn vriend allergisch is voor honden, en niet weinig.
Uw bedrijf gebeld werd ik zeer uitvoerig ingelicht over uw luchtreinigers. In overleg is gekozen voor de CA-288 en een luchtreiniger voor in de auto.
Mijn vriend heeft voor zijn huis een luchtreiniger / bevochtiger bij uw bedrijf aangeschaft. Naar volle tevredenheid. Ook toen ik mijn filter heb laten vallen was uw bedrijf bereid uitstekende nazorg / service te verlenen. Grote klasse en we zeggen het voort!
Veel succes verder.

Hartgroet, Lian Kools

Praktijk voor Energetische Geneeswijze Acupunctuur en Yoga


Review


Ik heb de luchtreiniger nu bijna 1 jaar CA-288 voor boven en beneden als het lampje rood word en ik hem schoonmaak dan kan je pas zien wat er allemaal in je huis zit ook mijn hond heeft er veel baad bij voor zijn huid de lamp was op en moest nieuwe bestellen en er kwamen al weer bultjes op de hond nu ik het apparaat heb hoeft hij niet meer na de dierenarts voor een spuit dus dat is wel erg positief ik raad mensen aan om het toch eens te proberen het scheeld echt met alles kan niet meer zonder.

vrg diana


Review


Hoi Jeroen,

Mijn ervaring met cleanair luchtreinigers gaat vijf jaar terug toen wij onze eerste luchtreiniger bij cleanair kochten,toen die tijd nog in Oldenzaal. Sinds die tijd kan ik en ons gezin niet meer zonder, ik en mijn dochter hebben allergie en hooikoorts.
Wij hebben huisdieren drie honden en papagaai die stof en haren afscheiden.
Mijn vrouw rookt en als er bezoek is mag die ook binnen roken.
Wij hebben de afgelopen jaren de CA-288 gehad,maar ging plotseling stuk, tot mijn spijt kon hij niet meer gerepareed worden.
Contact gezocht met cleanair en wij zijn er beiden uit gekomen.
Ik heb een paar dagen geen luchtreiniger gehad maar nu weer een nieuwen in ons bezit.
Wij kunnen echt niet meer zonder.
De service van cleanair is echt SUPER daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.
Ga zo door.

Henk Noordeloos
Arnhem.


Review


Geachte mijnheer Jeroen Kortenschijl,

Hartelijk dank voor uw snelle antwoord en de geboden oplossing.

Wij zijn heel blij met de Clean Air Optima.
Drie jaar geleden was ik ernstig ziek. Daarna kreeg ik last van allerlei allergieën. Vooral de luchtwegen waren aangetast door de chemotherapie.
Van vrienden hoorden wij over dit "wonderapparaat". Nadat we het in gebruik namen, werd de lucht op onze bovenverdieping aanzienlijk beter. Ik kon weer goed slapen, zonder angstig te zijn dat ik het benauwd zou krijgen.
Wij wonen in de buurt van Schiphol. Dat is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor een goede gezondheid. Behalve een verhuizing overwegen wij de aanschaf van nog een apparaat voor de beneden verdieping.
Uw klantvriendelijkheid is bijzonder in deze tijd waar meestal alleen gestreefd wordt naar winstbejag. Wij zijn dus bijzonder tevreden. Hartelijk dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,

Hans en Liane Schofer

Review


Geachte heer kortenschijl,

Ik dank U voor de snelle oplossing van mijn probleem, deze service vind men nog zelden, u heeft aan mij in ieder geval een zeer tevreden klant.

m. vr. gr. B de Jong

Review


Beste Jeroen,

Wij hebben tweemaal de Clean Air Optima CA-366 zoals door jullie geadviseerd besteld en keurig na 1 werkdag ontvangen.
Dank voor de snelle en goede reactie op onze vragen voor de aanschaf en de snelle levering.
Inmiddels staan beide luchtreinigers in de kantoren en doen goed hun werk.

Groen Juridische Diensten

Dennis Groen
Directeur

Review


Beste Clean Air Optima,

Aller eerst hartelijk bedank voor de geweldige adviesen die ik van u hebt mogen ontvangen.
In overleg met u heb ik al weer een aantal jaren geleden de Luchtreiniger CA-288 aangeschaft i.vb. mijn asmatische brongitis.
Ik ben in het bezit van 6 papegaaien en kreeg het vaak erg benauwd en hoofdpijnen.
Al binnen twee dagen merkte ik al veel verschil ik had het stukken minder benauwd, en binnen een week had ik geen hooftpijnen meer.

Vorig jaar winter heb ik bij u de Luchtbevochtiger besteld en weer werd ik geweldig geholpen bij de juiste keuze.
Mijn leven met de asmatische brongitis ik stukken dragelijker geworden.
Ook de luchtbevochtiger CA-604B zou ik voor geen goud willen missen.
Het is niet alleen goed voor mij maar ook voor mijn papegaaien. Er staat er een in de woonkamer en een op de papegaaien slaapkamer.
Aan hun verenpak is duidelijk het verschil te zien, ook in huis heb ik stukken minder stof.
Nogmaals hartelijk bedankt niet alleen voor de prettige hulp per telefoon maar zeker voor uw geweldige service.

m.v.g.
Bep van Harlingen
Stichting Vrije Zeeuwze Papegaai


Review


Geachte Jeroen Kortenschijl,

Allereerst mijn complimenten voor de service van uw bedrijf. Niet elke keer door verbonden te worden maar gelijk iemand aan de telefoon, die verstand heeft wat het bedrijf aan apparaten in huis heeft.
Na lang aarzelen bij u een CA-288 besteld omdat mijn man en ik last kregen van onze luchtwegen en medicijnen moesten gaan gebruiken. Maandag besteld en dinsdag reeds in huis. Gelijk in de woonkamer in gebruik genomen, waar de CA-288 ong. 4 uur heeft gedraaid. We dachten dat de werking nog niet waarneembaar was. Echter toen we naar de slaapkamer gingen, werd het hoesten weer erger en hebben de CA-288 in de slaapkamer gezet.
De volgende morgen was het hoesten met ong. 90% afgenomen. We waren zeer verrast. Woensdag een tweede CA-288 besteld en donderdag reeds in huis. Er staat er nu dus 1 in de woonkamer en 1 in de slaapkamer en 's avonds is het hoesten over.

Ik denk erover om nog een apparaat te bestellen en deze op de overloop 1e etage te zetten ivm een open trap in de huiskamer. Wij zijn zeer tevreden over deze apparaten en zal deze wetenschap zeer zeker aan vrienden doorgeven.

Vriendelijke groet
fam. van Charldorp-Alphen aan den Rijn

Review


via deze review zou ik willen zeggen dat wij zeer tevreden zijn over de luchtreinigers van clean-air. wij bevelen ze dan ook graag aan bij familie en kennissen.
zelf hebben wij een ca401s in onze serre staan en roken wij allebei maar hebben geen traanogen meer want echt waar hij maakt waar wat er gezegd word.
dus bij deze clean-air onze hartelijke dank.

m.edens roosendaal

Review


"Beste Clean Air Optima

Op ons kantoor zijn wij gewend aan de voorloper van de CA-288 ,die het nog steeds perfect doet, maar nu na jaren trouwe dienst naar een andere ruimte verhuisd is om vervangen te worden door de CA-366. Onze ontvangstruimte is inmiddels ook voorzien van de CA-366 zodat wij en onze bezoekers er geriefelijk kunnen vertoeven. De CA-366 gebruiken wij nu ook thuis op de kinderkamer waar drie kleine knapen slapen en onze hond floor er regelmatig een kijkje komt nemen. Sinds de CA-366 er staat is de kinderkamer heerlijk koel en ruikt het er fris. Wij zetten de CA-366 een uurtje voordat de kinderen naar bed gaan op de medium stand en als zij gaan slapen op de low stand. De kinderen zijn er al helemaal aan gewend en de nachtverlichting van de CA-366 is ook nog eens handig als ze 's nachts onverhoopt uit bed moeten.

In de werkruimte thuis op zolder hebben wij onlangs ook een CA-366 geplaatst om de tabakluchtjes snel te verwijderen en de ruimte koel en fris te houden. Geweldige apparaten en nogmaals bedankt voor het vakkundige advies bij de aanschaf!

Met vriendelijke groet,
GEO Instrument
Nederland

Erwin R. Robijn

Review


Het is een hele goede luchtreiniger het huis weer lekker fris al word er bij ons gerookt haalt de reiniger er ook uit, en heel weinig geluid.
De luchtreinger krijgt van ons een punt en dat is een 10.

J den Ridder

Review


Geachte Jeroen

Bedankt voor alle informatie, ik ga graag voor uw aanbieding.
dit is zeker niet mijn laatste bestelling en ik hoop dat andere organisaties wat leren van dit bedrijf.
Uiterst goede service en snelle reacties, ik zal dit bedrijf aanbevelen aan mijn vrienden en familie.
Normaal zal ik niet zo snel reageren op een wat latere levertijd, maar ik heb slechte ervaringen met andere bedrijven over het internet.
Ik ben erg positief over uw eerlijke antwoordt dat maak je namelijk niet vaak mee. U heeft mijn vertrouwen een stuk opgeschroefd.

Met vriendelijke groeten,
Dylan van der Deijl

ReviewNa lang zoeken vond ik een paar jaar geleden de site van Clean Air Optima.
Gelukkig eindelijk luchtreinigers zonder de vervelende vervangbare filters die maar half hun werk doen.
Meteen de CA-401B besteld en nog steeds heb ik veel plezier van dit apparaat….het staat niet lelijk in huis door de mooie vormgeving en heel belangrijk, het is totaal geruisloos, dus geen hinder van vervelende bijgeluiden. 1x per week even het filter goed reinigen onder goed warm water en hij kan er weer een week tegen….Voor normaal gebruik kan het schoonmaken uitgesteld worden en hoeft het niet zo vaak. Maar ik ben eerlijk….hier wordt gerookt en ik heb 3 konijntjes en een kat (allemaal vondelingen) in huis zitten. Dus mijn luchtvervuiling is wat sterker dan normaal. Met veel plezier maak ik het apparaat dan ook schoon….het glimt weer en ik heb al die vuiligheid die eraan zat niet ingeademd een hele geruststelling geeft dat. Nu ben ik zo tevreden en zover dat ik wederom de CA-401B heb bijbesteld om een nog zuiverder lucht in mijn huisje te krijgen…deze zet ik in de dierenkamer alhoewel de deur ervan altijd open staat vind ik dat de beestjes recht hebben op een eigen luchtreiniger…zeker daar konijnen slecht tegen stof kunnen …maar helaas zit er in het voor hen van levensbelang hooi vreselijk veel stof. Ook voor mijzelf zal het veel schelen in het huishouden als de luchtreiniger ook bij hen de kamer bijna stofvrij houd. Over de service van Clean Air Optima kan ik enkel zeggen…ga zo door deze is prima er wordt door jullie tenminste naar de klant geluisterd en voorzien van goede adviezen. Ik kan dan ook iedereen deze luchtreiniger aanbevelen.Ik zou het bijna vergeten te vermelden daar het voor mij al een gewoonte geworden is. Zoals ik eerder al liet weten wordt er hier in huis gerookt, maar ik heb ook veel kristal en glas in mijn huis. Voor ik de luchtreiniger had diende ik iedere week al het kristal en glas af te wassen door de rookaanslag. Sinds ik de CA-401B luchtreiniger heb hoef ik dit karwij wat een volledige dagtaak is nog maar 1x in de 6 weken te doen. Conclusie......mijn luchtreiniger reinigt niet enkel mijn lucht maar helpt me ook het huishouden te vergemakkelijken

Met dank aan Clean Air Optima voor de gezondere lucht in mijn huisje

Vriendelijk groet Helma en haar lievelingen

ReviewHallo Jeroen

Ik heb het nieuwe apparaat reeds ontvangen.
Hartelijk bedankt voor de snelle service grote klasse.
Dit is een goede reclame voor jullie bedrijf.


Groetjes Peter

ReviewIk ben in het verleden al geholpen met een spiksplinter nieuw filter. Gratis. Terwijl ik de oude/ kapotte zelf had laten vallen.... En nu heb ik, omdat de clean air het helemaal niet meer deed, gewoon een nieuwe CA 288 gekregen!!!
Helemaal top. Ik ben er erg blij mee en merk heel goed het verschil tussen 1 week geen CA 288 en nu weer wel.

Top service!!!! Complimenten aan uw team!!!!
hartgr Lian Kools

Beste Jeroen,

ReviewIk heb vorig jaar tijdens de winterperiode voor het eerst de CA-604B luchtbevochtiger gebruikt.
Hij doet precies wat ik ervan verwacht had, ik ben zeer tevreden over dit apparaat.
Jullie service is uitstekend en Clean Air Optima is dus zeker aan te bevelen.

Bedankt en Succes,
Cynthia

ReviewSuper bedankt voor de geweldige service, nu zelf ondervonden en echt grandioos !!!

Gr Olga van Vredendaal
Veghel

ReviewHallo team van Clean Air.

Ik wil even laten weten dat ik erg blij ben met de CA-604S. Geweldig apparaat, muisstil (staat in muziekstudio) en luchtvochtigheid na een paar uren al op peil.

Nogmaals dank en tot ziens.
R.van Ark

ReviewHallo,

mijn hartelijke dank voor uw goede service, dat maak je tegenwoordig niet veel meer mee.

met vriendelijke groet,
A.C. Roza

ReviewWij hebben de Clean Air Optima CA-604B luchtbevochtiger nu precies 1 maand in huis en zijn zeer tevreden over deze aankoop!
De luchtvochtigheid in onze huiskamer was altijd veel te laag, zeker in de wintermaanden als er wordt gestookt, wat natuurlijk niet best was voor onze parketvloer.
Ultrasoon bevochtigen werkt echt geweldig, we kunnen niets anders zeggen. Bijna geruisloos < 25 db en zeer effectief.
In eerste instantie duurt het even voordat de luchtvochtigheid stabiel is maar dat is normaal omdat ook de vloer, het plafond en de muren eerst vocht moeten opnemen.
Maar nu; enkele weken later, is bij ons de luchtvochtigheid gestegen naar 55 tot 60 procent, SUPER! J,

Willem en Ria te Z.

ReviewBeste Jeroen Kortenschijl!

Graag geef ik U hierbij bericht van de ontvangst van mijn twee bestelde apparaten, de CA 288 en de CA 604!
Als deze beide nieuwe apparaten het net zo goed doen dan die 4 die wij exact 3 jaar geleden besteld hebben, namelijk op 5-12-2008 de CA 288, de CA 401, de CA 266 en de CA 200, dan zijn wij helemaal gelukkig!

Hierbij zeg ik U hartelijke dank voor de goede service en succes met de verdere verkoop!

Met vriendelijke groeten
Claudia Brockhus

ReviewClean Air Optima

t.a.v. Dhr. A. Kortenschijl

betreft: tevredenheid Clean Air Optima CA-366S

Geachte heer Kortenschijl,

Middels dit berciht wil ik graag mijn tevredenheid over uw producten kenbaar maken. Wij hebben al ruim 3 jaar een Clean Air Optima CA-366S in onze woonkamer staan.

Wij zijn hier in huis allemaal rokers en de Clean Air houdt onze woonkamer fris van alle nare geurtjes en ook de rookaanslag is enorm gereduceerd. Wij zijn hier erg gelukkig mee. Meerdere van onze familieleden hebben na onze aanschaf 3 jaar geleden eveneens diverse uitvoeringen van de luchtreinigers aangeschaft. Allen naar dezelfde tevredenheid.

Daarnaast wil ik u complimenteren met uw goede en correcte service en garantievoorwaarden na aanschaf.

Met vriendelijke groet,
Jill Bauman
Zoetermeer

ReviewIk heb nu 3 maanden een luchtreiniger en 2 luchtbevochtigers in gebruik en wil U even vertellen, dat ik er erg tevreden over ben.
De luchtvochtigheid was hier erg laag en kwam niet boven 20%. Het heeft even geduurd, maar nu staat de hygrometer steeds op bijna 50%.
Ook de luchtreiniger is om de andere dag aan een schoonmaakbeurt toe. En dan sta ik telkens versteld hoeveel vuil er in de lucht zit. Ik woon alleen in een bejaardenhuis en kook niet meer. Ik rook niet en toch zoveel fijnstof.

Ik had erg veel last van een veel te droge neus. Tevens veel allergieën. Het is veel beter geworden.
Mijn dank voor de goede uitleg. Ik zal Uw zaak aanbevelen.

Een vriendelijke groet van Mevr. Prins uit Enschede

ReviewOver service gesproken.

Bijna een jaar geleden heb ik bij cleanair een luchtreiniger/bevochtiger gekocht, onlangs deed het apparaat het niet goed meer men verzocht mij het apparaat terug te sturen.
Zo gezegd zo gedaan.
Ik had binnen een week de porto kosten terug en kreeg een geheel nieuw apparaat.
Dit vind ik een uitmuntende service, nogmaals mijn dank hiervoor.
Uiteraard zal ik cleanair bij mijn vrienden en kennissen van harte aanbevelen.

met vriendelijke groet,
Kees Goes

ReviewBeste Jeroen,

Bedankt voor uw terugkoppeling en ik vind de service van uw bedrijf niet goed maar uitstekend.

Ik zal uw naam zeker doorvertellen aan familie vrienden en kennissen.

Supper.

Drik Brands

ReviewGeachte heer Kortenschijl,

Onlangs hebben wij via een kennis een nieuwe CA-388 aangeschaft. Helaas na ca. 3 maanden stond het systeem ’s-morgens te knipperen. Niets werkte meer en er leek van alles mis met het systeem.

Tot op dat moment waren wij uitermate tevreden over het functioneren van de luchtreiniger. Wij belden dezelfde dag toch enigszins verontrust met een collega van u over deze situatie. Deze verzocht ons het apparaat zorgvuldig verpakt op te sturen. Dat hebben wij gedaan.

Vandaag hebben wij de luchtreiniger al weer van Clear Air Optima volledig gerepareerd terug ontvangen. De hele operatie heeft slechts 4 werkdagen geduurd (apparaat versturen en retour ontvangen).

Het systeem werkt weer als vanouds. Maar wat een service en alles zonder kosten en zo snel geregeld.

Waar tref je een dergelijke service nog aan in deze tijd! Voor ons een reden om uw bedrijf zeer aan te bevelen bij familie en kennissen.

Onze hartelijke dank voor uw adequate service.

Fam. Broekhuisen

ReviewBeste Jeroen,

Hierbij wil ik u even bedanken voor alle geboden service en zeer duidelijke uitleg/advies voor en na aankoop! Ik heb nu in gebruik 2x de CA604B en 1x CA288.

Beide apparaten voldoen uitstekend de CA288 verbaasd me doordat hij toch nog veel rommel uit de lucht filtert terwijl ik dacht toch in een schone omgeving te wonen. De CA604B is ook erg fraai om te zien en mijn vrouw heeft sinds we deze in gebruik hebben veel minder last van haar rosacea en dat terwijl we hem in hoofdzaak hadden gekocht tegen het hoesten van ons dochtertje (ook dit is nu zo goed als over!)

Kortom ik kan iedereen die nog twijfelt adviseren gewoon doen je krijgt er geen spijt van! de mensen bij dit bedrijf zijn vriendelijk en vakkundig en de service is bovengemiddeld goed!

Vriendelijke groeten,
A.Tuender
Doetinchem

ReviewGeachte heer Kortenschijl,

Na vele jaren problemen met de luchtwegen en medicijngebruik en liep het na de komst van 2 jonge hondjes volledig uit de hand.

De longen werkte uiteindelijk nog maar voor 40% en het werd tijd voor radicale stappen.

Bij die stappen hoorde de aanschaf van goede luchtreinigers en vonden we onze weg naar Clean Air Optima.

Het resultaat was boven verwachting. De luchtwegen zijn weer prima en enkele maanden terug kon zelfs volledig worden gestopt met medicijnen.

En….. als we horen en lezen hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in veel woningen, dan zou je iedereen een Clean Air Optima willen aanraden.

Fam. Meedendorp, Dalfsen

ReviewGeachte Clean Air Optima,

Graag zou ik een review willen plaatsen over onze tevredenheid van de Clean Air Optima ionisators. Als hobby hou en kweek ik al een aantal jaren vogels en zoals je wel weet heb je hier heel veel stof van. Dit is niet goed voor de liefhebber, maar ook niet voor de vogels.
Vogels die in een ongezonde ruimte leven zijn ook veel gevoeliger voor allerhande ziekten, bacteriën of virussen. Als ik op een hok kom met veel vogels, dan krijg ik van het stof na 10 minuten al last van de ademhaling en prikkelende ogen. Dus was ik op zoek gegaan om een systeem te vinden om de lucht in de kweekhokken te zuiveren. Toevallig kwam ik via Google op jullie website terecht en ik had online de Ca-401 besteld. Op 2 dagen werd dit toestel geleverd en direct in werking gesteld in de eerste kweekruimte.

Al na enkele uren merkte ik dat de lucht veel zuiverder was.
Na 2 dagen had ik ook geen last meer met de ademhaling en prikkelende ogen als ik lang bij de vogels verbleef. De lucht op het hok voelt aan als zuivere berglucht. Nadien heb ik mij nog een tweede Ca-401 en een Ca-388 aangeschaft. Na enkele jaren ben ik nog altijd zeer tevreden over deze toestellen want ze zuiveren niet alleen de lucht van stof, maar ook van virussen en bacteriën, waardoor je het vogelbestand super gezond houd!

Ik schrijf regelmatig artikels voor het BVA magazine (Belgische vereniging voor agaporniden) over de hobby en bezoek ook heel wat kwekers in binnen-en buitenland. Als ik dan ergens op een kweekhok komt waar de lucht niet gezuiverd wordt, dan pas voel je echt hoe ongezond de omgeving is voor vogel en liefhebber. Ik krijg jaarlijks ook heel wat buitenlandse kwekers op bezoek en regelmatig krijg ik ook de vraag hoe het komt dat mijn hokken zo zuiver en fris ruiken. Ze voelen dus ook wel het verschil van luchtzuiverheid. Ik kan dus iedereen die vogels houd de ionisators van Clean Air Optima aanbevelen.

Deze toestellen zijn in een paar seconden gereinigd en je hebt hier ook geen gedoe met filters te vervangen.
Daarbij komt dat dit bedrijf een ongekende super service verleent aan zijn klanten.
Ik had onlangs een van mijn toestellen dat het niet meer deed en heb dit terug gestuurd. Na 6 werkdagen werd er hier een totaal nieuw toestel afgeleverd!

Bij deze wil ik het team bij Clean-Air hartelijk complementeren voor de uitstekende service.
Hier mogen jullie terecht trots op zijn!!

Beste groeten,
Dominique Veeckmans
Mijn website: Domien's Aga's

ReviewGeachte Heer Jeroen Kortenschijl,

Bij deze wil ik U nog hartelijk danken voor de vlotte wijze waarop U mijn klacht heeft behandeld.

De CA 366B (volgens mij heeft U een nieuwe gestuurd) werkt fantastisch! Misschien wel niet zo hygienisch, maar mijn twee hondjes slapen bij mij op de kamer. Ik had in het verleden altijd een verstopte neus en mijn honden lagen vaak zwaar te snurken en nu.......dat is voor 90% verleden tijd! Kortom, een aankoop waar ik iedere dag veel plezier aan beleef!

Met vriendelijke groeten,
Martha Verspoor Vledder.

ReviewMijne Heren,

Sinds oktober 2011 hebben wij in de woonkamer en slaapkamer een Clean Air Optima luchtreiniger/luchtbevochtiger in gebruik.
Mede hierdoor deze winter geen griep of verkoudheid gehad.
Wij zouden deze apparaten voor geen goud willen missen.

Met vriendelijke groet,
H.M.J. van den Bosch-Meevis

ReviewGoedemorgen.

Hierbij wil ik u laten weten dat wij zeer tevreden zijn over de CA-288. En hartelijk bedanken voor de snelle oplossing,
Wij hebben nog nooit zo snel antwoord gekregen voor ons probleem. De CA-268 staat op de slaapkamer, en we slapen zelfs beter. Om de twee a drie dagen maken wij ze schoon, een kleine moeite.
Hoge Hoed voor de prima levering en perfecte service.

Hartelijke groeten,
Peter en Lies Kooiman

Reviewgeachte heren,

bij deze wil ik u hartelijk bedanken voor de geweldige services. ook de snelheid van alles en uw uitleg waren prima. ik ben zo vrij geweest dit ook in mijn review te vermelden. grote klasse ik zal reclame voor u maken.

mvrgr.chris jansen

ReviewBeste Jeroen Kortenschijl.

Via deze review zou ik willen zeggen, dat ik een zeer tevreden klant ben.
Ik zou u graag bedanken voor de snelle service van mijn CA-288 en voor de oplossing van mijn probleem.
In begin was ik zeer sceptich, tegen over mijn aankoop. Maar al na een paar hr, jongens toch ik heb er geen worden voor. Daarom, aangezien mijn flat 185m2 heb ik beslist om mij een 2de aan te schaffen.

Dit is pas luxse maakt geen lawaai, ruikt zeer aangenaam.ik kan het alleen maar aanbevelen.
Kort om, aan de hele firma top top top, op deze manier doe ik graag zaken, men word er vrolijk en opgewekt van.

met vriendelijke groet
Louis Gabriels uit België

ReviewBeste Jeroen,

Hardstikke bedankt voor de goede service. De reiniger functioneert uitstekend. Ik zal eventueel andere geïnteresseerden naar jullie toe verwijzen.

Goed weekend,
B.Brands

ReviewBeste Clean Air Optima,

Bedankt om de snelle servies, vandaag besteld en morgen geleverd.

We hebben een paar huisdieren, en ja dan heb je al eens nare geurtjes in huis, nu met de luchtreiniger CA-288 zijn die meteen weg, zelf staan we er versteld van.

Een toestel op maat, geen extra kosten meer, muis stil, wat wil men nog meer.
Ik kan het enkel aanbevelen.

Jeroen bedankt,
Hilde & Marc uit België

ReviewGeachte, Jeroen Kortenschijl

Betreft, tevredenheid

Ik en mijn man staan s'morgens meestal op met verstopte neus, geen prettig gevoel om de dag te beginnen, na veel onderzoek bleek dat ik met een allergie zat, en dat er niet veel aan gedaan kon worden, de tijd van het jaar zij men, en daar moest ik het maar mee doen.

Mijn buurman vertelde me dat hij een luchtreiniger CA-288 aangeschaft had en dat de problemen weg waren, nu heb ik ruim 14 dagen ook een toestel staan, en wat denk je, we staan nu s'morgens op met een fris gevoel, geen verstopte neus meer, mijn man beweert veel rustiger te slapen, en staat s'morgens veel opgewekter op.

Volgens de dokter kon men ons niet helpen, nu Clean Air Optima kan ons wel helpen, via deze mail wil ik Clean Air Optima bedanken, en zeker onze buurman. Voor mensen die ook met de ene of andere allergie zitten, het is aan te raden.

Een mooi toestel zeker geschikt voor de slaapkamer, en bovendien je hoort het niet eens.

Met vriendelijke groet,
H-S uit het Genkse,

ReviewGeachte heer Kortenschijl,

Ik wil u graag via deze review bedanken.

Nu heb ik 2 luchtreinigers CA-288 staan, ik kan het enkel maar aanbevelen. Als er bezoek komt merk je het meteen, de reactie wat ruikt het hier lekker.

Nu ik kan u gerust zeggen als ik s'morgens opsta, heb ik geen last meer van verstopte neus en het is altijd fris in huis, beste Jeroen, moest ik het eerder geweten hebben had ik ze al veel eerder in huis gehaald, geen gezever meer met vervang filters, geen hinder van ventilators, kort om alleen maar aan te raden, je hebt een gelukkige kant bij, meer wil ik daarover niet kwijt. Bedankt,

ReviewGeachte Jeroen Kortenschijl,

Ik was aangenaam verrast, toen mijn toestel aankwam, een levering van Nederland naar België en dat in minder dan 20hr, respect.

Ik kon mijn zending juist op tijd in ontvangst nemen, want moest dringend naar Brugge. Dus kon ik er gebruik van maken om het toestel CA-268 te testen in mijn wagen, daar ik minstens 2hr onderweg was ( enkel ) maar al zeer snel kwam die aangename geur me tegemoet, en op de terug reis kon ik enkel maar genieten van de frisse geur, en dat van zo een klein toestel, nu ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht, daar ik zelf 3 toestellen thuis heb staan, en zeer tevreden ben, kan het enkel maar aanraden, ben zeker als veel mensen de werking moesten kennen, dat ze zeer zeker geen spijt zouden hebben van hun aankoop, maar ja hoe moet je de mensen daar mee bereiken.

Misschien door een positieven Review, zo heb ik ook u leren kennen, waar ik zeer zeker geen spijt van heb.

2 CA-288 woonruimte & kantoor
1 CA-266 slaapkamer
1 CA-268 auto

Met vriendelijke groeten,
Louis Gabriels (België)

ReviewGeachte Clean Air Optima

Ook wij zijn zeer tevreden over Clean Air

Wij waren op visite bij kennisen en die hadden hem staan en hebben daar heel veel plezier van.
Vandaar dat wij ook overgegaan zijn voor de aanschaf en er zeer tevreden over zijn.
Gr. Fam Geurts uit Utrecht

ReviewBeste Jeroen,

Met veel plezier maak ik gebruik van uw producten, waaronder de CA-288 luchtreiniger en de CA-604 luchtbevochtiger. In eerste instantie de CA-604 aangeschaft, en een paar weken later besloten ook de CA-288 aan te schaffen. Gelukkig kon ik nog steeds gebruik maken van de korting voor het aanschaffen van beide apparaten tegelijkertijd, kortom goede service.

Recentelijk is de CA-288 luchtreiniger kapot gegaan met een elektronisch defect. Na overleg terug gestuurd en binnen een week een nieuw exemplaar ontvangen, en dit geheel binnen de garantie, wederom een goede service.

Kort samengevat ben ik een erg tevreden klant, de producten zijn goed, de styling is mooi en past goed in huis en als kers op de taart ook nog goede service!

Mvgr,
J.A. van der Voort

ReviewBeste Jeroen,

Ik doe mijn review kort en krachtig want ik zeg altijd als je iets aan iemand te vertellen hebt moet dat minimaal op een half A4'tje passen, daarna gaat mogelijk de interesse om naar je verhaal te luisteren (of lezen) verloren;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom heb ik gekozen voor jullie bedrijf:

1. Zeer goede website
2. Elk artikel wordt zeer duidelijk beschreven/omschreven, (geen onzin verhalen)
3. Zeer klantvriendelijk, vragen worden snel beantwoord
4. Een zeer snelle levering, goede verpakking
5. Zeer goede kwaliteit van de geboden apparatuur
6. Er is ruimte om iets met de prijs te doen, daarvoor mijn hartelijke dank
7. Het predicaat van "Thuiswinkel Waarborg" iets dat jullie verdienen
8. Kortom een prima thuiswinkel met uitstekende service
9. Iedergeval ik ben een tevreden klant en wederom plezierig om met jullie zaken te doen

Met vriendelijke groet,
Pieter

ReviewReview CA-288

Ik heb deze luchtreiniger nu 2 maanden in gebruik en deze voldoet geheel aan de verwachtingen die ik er van had. Deze luchtreiniger haalt zoveel uit de lucht dat 2* per week schoonmaken ook echt nodig is, wordt dit niet gedaan dan gaat het rode lampje branden dat aangeeft het element schoon te maken. Bij het schoonmaken blijkt dat er enorm veel zwarte aanslag op de elementen zit wat betekend dat dit apparaat zijn werk goed doet, wat het apparaat allemaal uit de lucht haalt weet ik niet maar gezien de zwarte aanslag veel dingen die er niet in thuis horen. Ik moet er ook nog bij vermelden dat ik rook en na het stoppen van het roken na enkele uren er niets meer van te ruiken is.

Conclusie een uitstekend apparaat ook voor mensen die roken want als je ’s ochtends de kamer binnen komt ruikt alles weer fris, dus zeker een aanrader om aan te schaffen.

J.D.Koster

ReviewHallo,

In januari heb ik een bestelling geplaatst en afgeleverd gekregen.Tot nu toe niets dan lof voor het apparaat, het haalt echt veel stof uit de lucht en ik heb dit voorjaar weinig last gehad van mijn bomen-allergie.

Groetjes,
Jack Klompen

ReviewSINDS TWEE JAAR IN HET GELUKKIGE BEZIT VAN TYPE CA 288 DAARVOOR DIVERSE ( ONDEUGDELIJKE ) REINIGERS VAN ANDERE MERKEN GEHAD.

WIJ ZIJN GEWELDIG BLIJ MET DIT APPARAAT WAT IN EEN VERTREK STAAT VAN CA. 125 M2.

ALLERGIE PROBLEMEN VERLEDEN TIJD.
GEEN VIEZE LUCHTJES, VISBAKKEN GEEN PROBLEEM

R.J. EZECHIELS - AMSTERDAM

ReviewGeacht team van Clear Air Optima,

Inmiddels zijn de vierde en vijfde CA-288 gearriveerd!
Wij wonen in Antwerpen. Een gezellige stad maar helaas ook een stad met veel fijn stof.
Dit heeft helaas nare gevolgen voor onze luchtwegen. Vooral voor mij als zangeres.
Daarom besloten wij enkele maanden geleden, na research door mijn man via internet, om de CA-288 in huis te halen.
Dit apparaat heeft onze levenskwaliteit aanzienlijk verbeterd.
Wij kunnen nu namelijk zonder hoesten en proesten slapen in een frisse slaapkamer.
Een paar weken geleden besloten wij om nog twee apparaten te bestellen, voor mijn muziekstudio en voor het bureau van mijn man.
Inmiddels hebben wij er nog twee bij besteld voor op allerlei plekken in het bedrijf van mijn man; zo enthousiast zijn we over de CA-288.
Dank u voor de goede service. Ik schrijf deze e-mail met de AromaIonizer aan de PC gekoppeld.
Wij bevelen Clean Air Optima overal aan!

Felix Tirry en Yvonne Walter de Kok, Antwerpen

ReviewClean Air Optima team.

Wij gebruiken tot grote tevredenheid al ongeveer 5 jaren, de Clean Air Optima apparaten CA-288 luchtreiniger voor de woonkamer en de CA-388 luchtreiniger voor de slaapkamer. We wonen bij een groot winkelcentrum met ruim 1500 parkeerplaatsen, dus de gehele dag door druk verkeer en natuurlijk de uitlaat gassen. Elke week maak ik dan ook de filters schoon, ze zijn dan ook erg vuil gelukkig is het niet nodig deze te wisselen, maar zijn ze eenvoudig te reinigen wat een voordeel is. Deze apparaten kan ik dan ook met een gerust hart aanbevelen, wij hebben er erg veel baat bij.

H.G.Hengeveld Arnhem

ReviewOp aanraden van mijn huisarts heb ik een luchtreiniger aangeschaft, omdat ik altijd hoofdpijn verkouden ben en veel last van huisstof en hooikoorts heb.

Ik woon in een flat midden in de stad en woon er nu vier jaar en heb altijd last van hoofdpijn, verstopte neus en opgezwollen klieren, omdat ik allergisch ben voor huisstof en hooikoorts heb.

Ik heb de luchtreiniger CA-288 in de woonkamer staan en de luchtreiniger CA-366 in de slaapkamer en sinds ik deze heb heb ik geen last meer van bovengenoemde klachten. De eerste drie dagen heb ik een loopneus gehad en er kwam een heleboel slijm los. Ik slaap nu veel beter en vaster.

Vandaag heb ik de luchtbevochtiger CA-604B gekocht die in de gang komt te staan omdat mijn flat erg droog is. Ik ben ervan overtuigd dat deze ook goed zijn werk zal doen, gezien de ervaringen met de luchtreinigers.

De service van Clean Air Optima is erg goed en je krijgt een zeer duidelijke uitleg. Heb zelfs een vriendin de luchtreiniger CA-288 al laten zien en die heeft hem nu ook besteld voor haar atelier.

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de goede en snelle service. Ik zal dit zeer zeker verder vertellen en mensen met een allergie hier van op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groet,
Mieke uit Breda

ReviewGoededag,
Hierbij mijn review.
Ik heb al jaren last van hoofdpijn.
Ik heb zins kort de CA-602 luchtbevochtiger in de woonkamer staan en ben hier zeer tevreden over. Als ik last heb van hoofdpijn en ik zet de luchtbevochtiger aan, dan wordt mijn hoofdpijn vaak een stuk minder of het trekt zelfs weg. Daar ben ik super blij mee.

Bedankt voor de services,
Kimberley

ReviewGeachte meneer Kortenschijl,

Wij zijn zeer tevreden over de clean air optima. Geen last meer van irritatie door stof, schimmelsporen en ook ruikt de kamer weer fris. Tijdens vakantie maakten wij gebruik van twee kleinere modellen en tot onze grote vreugde bleek de hotelkamer zodanig gezuiverd, dat wij geen last hadden van huisstofmijt-allergenen. Meer dan tevreden gebruikers van de clean-air producten.

met vriendelijke groet,
Hein Kramer

ReviewGeachte Dames cq Heren van Clean Air Optima

Review van mijn gekochte product de CA-288.
Sinds 6-8-2012 heb ik de CA-288 bij u gekocht omdat ik via de telefoon overtuigend ben geadviseerd door 1 van uw medewerkers, en ik ben daar erg tevreden over, want ik heb 2 papagaaien die veel stof de ruimte in sturen, dus een stoffige ruimte dus. Door de Clean Air CA-288 is dit aanzienlijk minder geworden, ook geld dit voor de eigen gezondheid.

De service en de klantvriendelijkheid is prima, omdat ik de UV Lamp van de CA-288 die ik extra had besteld en die kapot was, zonder enige moeite vergoed kreeg.

Ik zou mensen die dat zelfde probleem hebben graag adviseren de Clean Air CA-288 aan te schaffen.

ReviewBeste mensen van Clean Air Optima,

Voor het eerst iets gekocht bij jullie (en zeker niet voor het laatst) en wel de luchtbevochtiger/reiniger CA-603. Allereerst de snelle en accurate levering. Klasse. Het apparaat is niet alleen mooi om te zien, maar al na het eerste gebruik bemerkten wij in de huiskamer de positieve verbetering van de luchtkwaliteit door vermindering van neus en keelklachten. De vooruitgang was zo groot dat we de kleinere CA602 voor de slaapkamers hebben besteld. Hierin zijn jullie ons enorm tegemoet gekomen. Wij zijn jullie zeer erkentelijk voor deze geste.

Wij maken graag reclame voor jullie zaak en jullie producten.

Familie C. te Den Haag

ReviewHartelijk dank voor het opsturen van de schroefdop die ik per abuis had weggegooid.

De warme douche krijgen jullie van ons, dat is nog eens service per abuis had ik de schroedop weggegooid maar krijg deze gratis opgestuurd zonder verzendkosten. Tevens ben ik zeer tevreden over de clean air optima CA 604, makkelijk in bediening en brengt de luchtvochtigheid op niveau.

Toppie ga zo door, en nogmaals hartsikke bedankt voor de service, en dat in deze tijd van economische crisis.

Fam. H. Strijker
Amersfoort

ReviewIk ben erg tevreden over de werking van diverse apparatuur van clean air, zowel de ionisator en bevochtiger werken uitstekend en de service met naleveren van onderdelen is ook prima!

koen scherer

ReviewBeste Jeroen,

via deze weg wil ik je bedanken voor de luchtreiniger CA-288.

Na de eerste dag was al een zeer goed resultaat merkbaar en het is alleen maar beter geworden...........ondanks dat we roken.

Ook kook geurtjes zijn niet of nauwelijks meer merkbaar en het hoesten (s' morgens) van mijn vrouw die astmatische bronchitis heeft behoren tot het verleden.

Apparaat is 24 uur in bedrijf en is gemakkelijk te onderhouden en niet afhankelijk van dure filters..............kind kan de was doen.

Tevens wil ik jullie bedanken voor de supersnelle service...............levertijd van een dag en dan ook nog de snelle reactie van jullie op mijn vragen............super.

Jullie apparaten en bedrijf zijn voor iedereen een aanrader en ik zal jullie bij iedereen aanbevelen en het apparaat zal zich zelf profileren bij onze vrienden en kennissen.

Nogmaals bedankt.......

Cor Vlot

ReviewBeste Jeroen,

Hierbij mijn recensie:

Na bestelling werd de de CA-604b binnen de gestelde termijn geleverd. Het is een degelijk apparaat en was eenvoudig aan te sluiten. Doel van aanschaf was de luchtvochtigheid verhogen in de koude wintermaanden. ik merkte dat met een verwarmingselement de vochtigheid nauwelijks boven de 25% kwam in huis.

Het apparaat werkt goed en effectief. stel de gewenste vochtigheid 10% hoger in om een grotere kamer te voorzien en je bent klaar. De luchtreiniging was een bonus. inmiddels zitten we op de gewenste 50% in huis en dit is een stuk aangenamer.

Merkbare verbeteringen zijn een minder droge huid en in mijn geval minder snurken.

Aangezien onze enthousiaste hond de afstandbediening verwarde met een speeltje hebben we ook gebruik moeten maken van de service afdeling, ook hierin goed geholpen en tevreden over de afhandeling.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Camp

ReviewBeste cleanair medewerkers

Bij deze willen wij jullie heel hartelijk bedanken voor de hele goede service die jullie ons geboden hebben bij onze defecte luchtreiniger. Daar wij een nieuwe hebben gekregen waar we heel blij mee zijn. We merkte dat we er niet meer buiten konden ook al van wegen mijn allergie.

Dit verdient een dik compliment en dat mag gezegd worden.

Met vriendelijke groet,
Hans en Lia van Wezel

ReviewBeste

Het moeten niet altijd klachten zijn hé. Als het goed is mag dat ook eens gezegd worden vind ik. Nog veel succes en op mijn publiciteit voor jullie producten kan u rekenen.

Nog een prettige dag.
Groetjes
Claudine Lagrange

ReviewBeste Jeroen,

Ik wil je bedanken voor de goede service.

Nadat mijn Clean Air Optima luchtreiniger het begaf stuurde ik hem op en twee dagen later kreeg ik een fonkelnieuwe thuis bezorgd!
Wat een service!!
En ik kan hem echt niet missen!
Ik ben een roker en de 2 dagen zonder jullie luchtreiniger waren echt erg. De rook- en kookluchtjes bleven maar hangen, al ventileer ik goed. Ik heb de deuren tegen elkaar open moeten zetten om de nare luchtjes te verdrijven en in de winter is dat niet optimaal.

Dus nogmaals hartelijk dank voor snelle en fijne service.
Martha Turlings

ReviewGeachte heer Kortenschijl,

Bijna twee jaar geleden wilde ik een luchtreiniger aanschaffen omdat wij een kat hebben met zware astma. Via zoeken op internet ben ik terecht gekomen bij Clean Air Optima. De service bij de aankoop en de kwaliteit van de luchtreiniger was prima. Het is verbazingwekkend hoeveel fijnstof er wekelijks bij schoonmaak uit de lucht is gehaald. Dat zouden wij anders gewoon ingeademd hebben. Niet alleen de kat heeft hier baat bij, maar het is voor het hele gezin goed.

Ik kan niet anders concluderen dan dat de service, de snelheid waarmee en de wijze waarop je antwoord krijgt, heden ten dage in vergelijk met andere bedrijven, onwaarschijnlijk goed is. Hier ben je nog echt klant! Dit bedrijf krijgt van mij een 10!

Ineke Leentfaar

ReviewGeachte heer, mevrouw,

Bij deze wil ik u hartelijk bedanken voor de door u geleverde service. Afgelopen woensdag hebben wij onze luchtbevochtiger naar u opgestuurd omdat deze niet goed functioneerde. Wij gebruiken het apparaat voor het behoud van onze houten vloer. Ik baalde behoorlijk dat ik het apparaat juist nu moest opsturen omdat de luchtvochtigheid in ons huis behoorlijk daalde. Tot mijn grote verbazing ontvangen wij zaterdag (binnen 3 dagen) een geheel nieuw apparaat . Dat noem ik nog een service! Je bent natuurlijk nooit blij als een apparaat niet goed werkt. Maar als een probleem zo snel en zonder moeilijk doen wordt opgelost vind ik dat van buitengewone klasse.

Daarom nogmaals hartelijk dank. Als u mijn ervaring als recentie wenst te gebruiken heb ik daar geen enkele probleem mee!

Met vriendelijke groet,
Martien van den Brom

ReviewGedurende 7 jaar hebben wij een Clean Air Optima CA-288 tot 80m²-200m³ in de woonkamer. Dat apparaat werkt nog steeds bijzonder goed. Niet alleen bij het regelmatig schoonmaken van de stof verzamelende platen (Bij het schoonmaken wordt nog eens duidelijk wat het apparaat allemaal uit de lucht weet te filteren) maar ook bij het gebruik is het duidelijk dat het apparaat zeker doet waarvoor het bestemd is, lucht reinigen.

Wij zijn nu inmiddels weer enige tijd in bezit van de Clean Air Optima CA-366 en CA-268. Respectievelijk 40m²en 20m². Fraai modern design. Evenals het andere apparaat goed schoon te maken.

Waar bij de CA-288, nog een rood lichtje gaat branden voor noodzakelijk onderhoud moet men dat bij de nieuwere versies zelf bijhouden. Geen probleem. Het apparaat is vrij eenvoudig te reinigen, dat is afhankelijk van de vervuiling, beperkt tot 1 a 2 x per week. Zodra men zich realiseert wat het apparaat uit de lucht haalt, is men zeer gemotiveerd het regelmatig schoon te maken!!!

Een belangrijk voordeel boven vele andere luchtreinigers is, dat er geen kostbare filters hoeven te worden vervangen. Bovendien is de lucht reiniging completer en effectiever. Kortom met de toenemende luchtvervuiling alom, zeker in de zomerperiode, is het een apparaat dat onmisbaar wordt in huis. Bovendien wordt de goede kwaliteit van het apparaat ook nog eens ondersteund door een bijzonder deskundige en effectieve klantgerichte service.

C. Lubbers

ReviewNa wat luchtreinigers in huis te hebben gehad en geprobeerd is het dan toch eindelijk gelukt om voor de slaapkamer een luchtreiniger te krijgen die stil is, zijn werk 100% doet (waardoor verstopte neus of loopneus tot het verleden behoort)en geen geur achter laat door de ionisator. Het gaat om het model CA-506.

Ik kan deze echt iedereen aanbevelen van slaapkamer tot woonkamer. Wij gebruiken deze in de slaapkamer omdat ik last heb van huisstofmijt en pollen. Alle verschijnselen van de allergie waren na een week verleden tijd.

Overdag en 's nachts in stand 1 en twee uur voor we slapen gaan even op vol vermogen (stand 5). Enige nadeel en dat kun je niet instellen is toch wel de LED verlichting die blauw is en aan gaat als de UV lamp actief is. Deze is best wel fel in de nacht, maar ik heb daar plakband over heen gedaan en dat helpt.

De service van Clean Air Optima is buitengewoon goed. Ik heb tot nu toe nog nooit een bedrijf mee gemaakt waar alle letters van service met hoofdletters worden geschreven. Advies is uitstekend en zou het ondanks goed advies toch tegenvallen zijn ze echt niet beroerd om een deal voor een ander apparaat te sluiten. Contact gaat gemakkelijk(ook bij vragen) en ook de levering is snel. Daar mogen gerenommeerde merken zich een voorbeeld aan nemen.

J. Weerts

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

  • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
  • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
  • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
  • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
  • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
  • Online product adviseur, klik hier
  • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
  • Snel contact. klik hier
  • DIRECT offerte. klik hier
  • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator