Over ons
Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Over ons


‘A guarantee for healthy indoor air quality’


Clean Air Optima

Clean Air Optima International B.V. werd in 2002 opgericht door Jeroen Kortenschijl en zijn tweelingbroer Frank Kortenschijl.Wij houden ons bezig met innovatieve oplossingen voor een fris en gezond binnenklimaat om uw welzijn en gezondheid te bevorderen!

Studies laten zien dat mensen in Europa 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen. Recente onderzoeken van vooraanstaande milieubeschermingsorganisaties tonen aan dat onze binnenlucht in woon- en werksituaties meestal veel meer vervuild is dan de buitenlucht door biologische en chemische verontreinigingen.

Ondanks vooruitgang blijkt uit de jaarlijkse beoordelingen van de luchtkwaliteit in Europa door het EEA (European Environment Agency – Europees Milieuagentschap) consequent dat luchtverontreiniging nog steeds een gevaar vormt voor de menselijke gezondheid en het milieu. De luchtverontreinigingsniveaus in veel Europese steden overschrijden nog steeds zowel de wettelijke limieten van de EU als de richtsnoeren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO- World Health Organization) voor de bescherming van de menselijke gezondheid. Met tragische gevolgen: volgens ramingen van het EEA sterven jaarlijks ongeveer 400.000 Europeanen voortijdig als gevolg van slechte luchtkwaliteit. (Bron: EEA - European Environment Agency)

In Nederland leiden concentraties fijnstof, stikstofdioxide en ozon in de lucht naar schatting tot 12.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar. (Bron: Gezondheidsraad | Nr. 2018/01)

Volgens onderzoeken en alarmerende rapportages van deskundige instellingen als de WHO, EPA (U.S. Environmental Protectie Agency), het Europees Milieuagentschap (EEA) en de Nederlandse Gezondheidsraad is de binnenlucht in ons woon-, werk-, en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Een gezond binnenklimaat, dat ook als aangenaam, natuurlijk en fris wordt ervaren en een gevoel van behaaglijkheid uitstraalt, wordt bepaald door een optimale interactie tussen luchtvochtigheid, temperatuur, luchtbeweging en luchtkwaliteit (schone ademlucht, zuurstofgehalte en ionenconcentratie in de lucht).

De luchtvochtigheid is vaak bepalend voor een ideaal binnenklimaat. Te hoge relatieve luchtvochtigheid in woningen, appartementen of gebouwen kan leiden tot gezondheidsproblemen voor mensen. Te droge lucht kan negatieve effecten hebben op de gezondheid.
Het merk Clean Air Optima®
Ons beschermde merk staat voor het belangrijkste doel van Clean Air Optima International B.V.: de beste luchtkwaliteit mogelijk maken in alle binnenruimtes waar mensen verblijven omdat iedereen recht heeft op schone lucht en een binnenklimaat dat de gezondheid bevordert.

Gezond zijn en gezond blijven, vereist een gezonde binnenluchtkwaliteit!
Clean Air Optima International B.V. geeft al meer dan 20 jaar uitvoering aan haar visie op gezond zijn en gezond blijven door verbetering van de binnenluchtkwaliteit met Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen, geschikt voor ruimtes tot 120 m²/ 300 m³. Ons motto is dan ook ‘A guarantee for healthy indoor air quality’ voor alle binnenruimtes waarin mensen wonen, werken en recreëren.

Uitstekend assortiment mobiele luchtbehandelingssystemen
Ons assortiment effectieve en standalone functionerende Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen omvat luchtreinigers, luchtbevochtigers, luchtwassers, luchtontvochtigers, hybridemodellen voor gelijktijdige bevochtiging & luchtzuivering of ontvochtiging & luchtzuivering, ventilatoren, elektrisch–keramische ventilatorkachels en modellen geschikt voor aromatherapie.

Het effect
De innovatieve, energiezuinige en modern vormgegeven Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen transformeren slechte, ongezonde, droge of te vochtige binnenlucht in zuivere ademlucht. Virussen, bacteriën, schimmels, pollen, fijnstof, schadelijke stoffen en onaangename geuren worden uit de lucht gezuiverd en de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur in binnenruimtes worden op het juiste peil gebracht en gecontinueerd.

Design en Smart-technologie
Vanzelfsprekend combineert het fraaie, in elk interieur passende en geoptimaliseerde design van onze apparaten de hoogste effectiviteit met maximaal comfort. Zo behoort een smart uitrusting met slimme sensortechnologie en WIFI APP CONTROL tot de opties binnen het professionele en uitgebreide assortiment mobiele, standalone functionerende apparaten van Clean Air Optima® voor verbetering van het binnenklimaat.
Specialist en totaalleverancier voor een gezonde binnenluchtkwaliteit

De Clean Air Optima Groep heeft zich ontwikkeld tot specialist en totaalleverancier van mobiele systemen voor verbetering van de binnenluchtkwaliteit en tot een internationaal gerenommeerd e-commercebedrijf. Anno 2023 bestaat de organisatie uit de moedermaatschappij Clean Air Optima International B.V. met het Nederlandse hoofdkantoor in Hengelo (Ov.), de dochteronderneming Clean Air Optima International Distribution B.V. voor distributie in Europa en het Duitse zusterbedrijf en designcentrum Clean Air Optima Germany GmbH.

De Clean Air Optima Groep beschikt verder over eigen backofficefaciliteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk (UK) en distributeurs in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Noord-Macedonië, Tunesië en China.

De Clean Air Optima Groep distribueert het uitgebreide assortiment mobiele luchtbehandelingssystemen onder het beschermde merk Clean Air Optima® in heel Europa. Dit doen we via vele kanalen zoals het internet, met distributeurs / subdistributeurs en gespecialiseerde wederverkopers op basis van een selectief distributiestelsel voor levering aan particuliere afnemers, zakelijke klanten in het klein-, midden- en grootbedrijf, organisaties, instellingen, scholen, musea, universiteiten, de gezondheidszorg en de overheid. We leveren aan retailketens als Media Markt, Expert, EP: ElectronicPartner, Carrefour, Exellent, Krëfel, Vanden Borre, en vele andere. U vindt onze producten ook in de verkoopportalen van Amazon, Bol.com, Coolblue, etc.

Het Clean Air Optima® selectief distributiestelsel verzekerd dat Clean Air Optima® producten uitsluitend verkocht mogen worden door geselecteerde en geautoriseerde distributeurs, sub-distributeurs, resellers, vakhandelaren, webwinkels, postorderverkoopbedrijven en groothandelaren die voldoen aan vastgestelde criteria.

De Clean Air Optima®-bedrijfsfilosofie

De Clean Air Optima Groep verzekert haar bestaan door de tevredenheid van haar klanten. Het gestelde doel is maximale klanttevredenheid. Om die reden staat klantenservice bij de Clean Air Optima Groep heel hoog in het vaandel en staan we ook na de bestelling voor u klaar.

Clean Air Optima®-producten zijn op de juiste manier gecertificeerd voor hun beoogde gebruik en hiervoor monitoren we continu de productkwaliteit, analyseren we klantproblemen en geven we advies over passende oplossingen.

Onze deskundige medewerkers van de klantenservice staan u graag te woord en adviseren u competent en vriendelijk in het Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans, Engels en Frans. Particuliere of zakelijke klant: wij spreken uw taal en kennen uw behoeftes. Onze beloning hiervoor zijn de talrijke tevreden klanten in heel Europa.

Onze missie, visie, strategie

Onze missie
Duurzaam bijdragen aan de levenskwaliteit van onze klanten.

Onze visie
Meer frisse, gezonde ademlucht = meer van het goede leven. Ons doel: de beste luchtkwaliteit mogelijk maken in alle binnenruimtes waar mensen verblijven omdat iedereen recht heeft op schone lucht en een binnenklimaat dat de gezondheid bevordert.

Onze strategie
Aanbieden van mobiele, betaalbare, preventieve en kant-en-klare / ‘plug & play’ luchtbehandelingssystemen waarmee mensen zich in ruimtes voor wonen, werken en recreëren kunnen beschermen tegen de risico’s van een ongezond binnenklimaat.

Clean Air Optima International B.V. levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het leven van miljoenen mensen in heel Europa.
Clean Air Optima® storyClean Air Optima

Van idee naar onderneming

Na ruime ervaring opgedaan in de elektrotechnische industrie en technische handelsonderneming besluiten de tweelingbroers Jeroen en Frank Kortenschijl tot ondernemerschap vanuit de visie mensen te willen helpen gezonder en langer te leven door te zorgen voor schone en goed geconditioneerde lucht in ruimtes waar mensen wonen, werken en recreëren.

“Adem is de essentie van het leven”

De binnenruimte is de typische verblijfplaats geworden voor de moderne mens. Vaak wordt hier tot 90 procent van de tijd doorgebracht. Per dag ademt een mens gemiddeld 18 tot 24.000 keer in en uit. Dit betekent dat een volwassen gemiddeld groot mens die geen zware lichamelijke arbeid verricht, per dag gemiddeld 11.000 liter lucht in- en uitademt. Dat overtreft in hoge mate de massa van de per dag gebruikte levensmiddelen en drinkwater. Terwijl levensmiddelen en water zorgvuldig geselecteerd kunnen worden, is dit in de regel bij ademlucht niet mogelijk.

Volgens onderzoek en alarmerende rapportage van deskundige instellingen als de WHO, EPA en het Europees Milieuagentschap (EEA) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Anticiperend besluiten de beide ondernemers het merk Clean Air Optima® en de firma Clean Air Optima International B.V. op te richten voor de start van een assortiment effectieve nieuwe mobiele luchtreinigers met meervoudige filtertechnologie die online in de Benelux worden geïntroduceerd en waarmee toekomstige klanten zich voor een acceptabele aanschafprijs in hun verblijfruimtes kunnen beschermen tegen risico’s van slechte, ongezonde binnenlucht.

Clean Air Optima

Clean Air Optima® webshops

De eerste gebruiksvriendelijke en moderne Clean Air Optima® webshops gaan live voor de Benelux met een assortiment luchtreinigers die beschikken over meervoudige filtertechnologie en zich hierdoor onderscheiden in de markt voor effectieve luchtzuivering en toepasbaar zijn voor kleine tot middelgrote ruimtes.

Clean Air Optima

Clean Air Optima

Introductie Clean Air Optima® Ultrasoon Luchtbevochtigers

Ons assortiment luchtreinigers is nu geschikt voor ruimtes tot 80m²/ 200m³.

Nieuw introductie Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtigers met ionisatie luchtreiniging.

De webshop voor de Duitse markt gaat live.
Clean Air Optima

Uitbreiding ultrasoon luchtbevochtigers

Wegens groot succes: uitbreiding ultrasoon luchtbevochtigers tot een productgroep met een serie van 4.
Het succes in de Benelux zorgt voor verdere invulling van het distributienetwerk.
Clean Air Optima

Webshop Oostenrijk

De webshop voor de Oostenrijkse markt gaat live.
Clean Air Optima

Luchtwassers met hybride-techniek

Opname luchtwassers “hybride-techniek” in het assortiment met modellen voor gelijktijdige bevochtiging &
luchtzuivering in het steeds breder wordende Clean Air Optima® assortiment.
Clean Air Optima

Webshop Zwitserland en Lichtenstein

De webshop voor het Duitstalige deel van de Zwitserse markt en Lichtenstein gaat live.

Uitbeiding assortiment luchtontvochtigers.

Clean Air Optima


Clean Air Optima

Specialist en totaalleverancier voor luchtbehandelingsapparaten

Ontwikkeling Clean Air Optima International B.V. met het eigen en beschermde merk Clean Air Optima® naar
“Specialist en totaalleverancier voor luchtbehandelingsapparaten”. Anticiperend op de stevige groei zorgen we voor verdere uitbreiding van ons team. Uitbreiding distributienetwerk in de Zwitserse markt.

We krijgen Thuiswinkel waarborg certificering.
Clean Air Optima

Nieuwe locatie

Ons bedrijf is letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje gegroeid. We verhuizen naar een A – locatie in Hengelo, dicht bij de afslag nr. 30 / A1 in de David Ricardostraat 9-9 en 9-7 en we krijgen de beschikking over 2 magazijnen en moderne klantenservicefaciliteiten zoals een 80m² grote showroom.Clean Air Optima

Clean Air Optima

Introductie HEPA-filtertechniek

Introductie HEPA-filtertechniek met de productgroep Clean Air Optima® HEPA UV Ionisator luchtreinigers.Clean Air Optima
Clean Air Optima

Vernieuwde webshop

Uitbreiding van het assortiment met aromatherapiefunctie op de ultrasoon luchtbevochtigers en opname van etherische oliën. De nieuwe webshops 2.0 gaan live. De online verkoop via deze moderne webshops in geheel vernieuwde huisstijl blijkt een bouwsteen voor structurele groei van de onderneming en het merk Clean Air Optima® in Nederland en Europa.
Clean Air Optima


Verbreding marktgebied

De webshop voor het Franssprekende deel van de Belgische, Zwitserse en voor zowel de Franse markt gaat live.

Uitbreiding van ons Europese distributienetwerk en invoering van een selectief distributiestelsel.Clean Air Optima

Retailketens

Grote Nederlandse retailketens besluiten tot sub-distributie van Clean Air Optima® producten.
Clean Air Optima


Trusted Shops Certificering

Realisatie Trusted Shops Certificering.
Clean Air Optima

Clean Air Optima Germany GmbH

Om de Duitstalige markt in Europa optimaal te bedienen wordt in februari 2016 de Duitse dochteronderneming en designcentrum Clean Air Optima Germany GmbH, gevestigd in 48529 Nordhorn, Duitsland geopend.Clean Air Optima

Wijziging productgroep Aromatherapie

Wijziging productgroep Aromatherapie - Etherische oliën: aromatherapie met het biologische keurmerk Clean Air Optima® - BIO. Alle basisoliën en andere essences uit gecontroleerde biologische teelt worden geproduceerd in Duitsland en zijn gemarkeerd met het biologische keurmerk.

Clean Air Optima


Clean Air OptimaNieuwe productgroep ventilatoren

Het assortiment wordt verder uitgebreid met de nieuwe productgroep ventilatoren.Clean Air Optima Clean Air Optima

iF product design award

Het assortiment wordt verder uitgebreid met de nieuwe productgroep ventilatorkachels met toevoeging op het model Design Ventilatorkachel CA-904 de iF product design award.
iF design award is één van de belangrijkste designprijzen ter wereld.
Clean Air Optima
Ontwikkeling Clean Air Optima® Luchtreinigers

Ontwikkeling Clean Air Optima® Luchtreinigers - Coronavirus Prevention Concept™

Lees meerClean Air Optima Clean Air Optima Introductie Clean Air Optima® Smart Luchtreinigers en Luchtontvochtigers

Introductie Clean Air Optima® Smart Luchtreinigers en Luchtontvochtigers. Uitbreiding productgroep Smart luchtontvochtigers met 2in1 functie voor effectief luchtontvochtigen en luchtreinigen. Onze passie voor het creëren van een gezond binnenklimaat voor onze klanten houdt onze motivatie voor de innovatie van een hoogwaardig en modern assortiment mobiele luchtbehandeling systemen onverminderd hoog. Zo is de sterk gestegen vraag naar luchtontvochtiging in woon en werkruimtes concrete aanleiding het aanbod in deze productgroep in 2021 aanzienlijk uit te breiden.Clean Air Optima


Clean Air Optima


20 jaar Clean Air Optima®Wij kijken terug op een succesvolle 20-jarige periode met gestage groei van ons familiebedrijf en blikken samen met ons super geëngageerde team van deskundige medewerkers vol vertrouwen in de toekomst. Clean Air Optima
Clean Air Optima
Nieuw design CA-604 en CA-605 Smart Top Filling Luchtbevochtigers


Start van het nieuwe jaar met uitbereiding Clean Air Optima® Smart assortiment luchtbevochtigers met Top Filling, UV-C sterilisatie technologie en aromatherapie. Water kan direct en eenvoudig aan de bovenkant van de luchtbevochtiger gevuld worden zonder de watertank van de luchtbevochtiger af te hoeven nemen voor het bijvullen.

Clean Air Optima


Clean Air Optima
Introductie nieuwe Clean Air Optima® online shop 3.0


Ontzorgen bestelervaring: de nieuwe Clean Air Optima® online shop gaat live! Onze 2023 live geschakelde en geheel vernieuwde Clean Air Optima® online shop biedt alle functionaliteiten die van een moderne webshop verwacht mogen worden. Met onze nieuwe, naar meest moderne maatstaven ontwikkelde webshop is een geweldige stap gezet in onze ambitie om Clean Air Optima® klanten optimaal te ontzorgen in hun bestelervaring. De webshop is naadloos geïntegreerd met fulfilment workflow waardoor orders vanuit diverse bronnen worden gecombineerd en een nog grotere efficiency wordt bereikt. Hierdoor kan onze klantenservice zich volledig richten op vakkundige advisering, serviceverlening en maximale toegevoegde waarde bieden.A guarantee for healthy indoor air quality

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen