Luchtreiniger Clean Air Optima® CA-509Pro Smart HEPA filter
Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
329,00
Zet op verlanglijstje
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Reviews
Gebaseerd op 68 recensies
Toevoegen aan favorieten
 • 20 jaar Clean Air Optima®
 • Specialist in hoogwaardige "mobiele" luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten - designed in Germany
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Vakkundige advisering, snel contact
 • Online productadvies
 • 2 jaar garantie
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
Intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart
Intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart
329,00
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Accessoires
 • Veel gestelde vragen
 • Reviews
 • Combinatie aanbiedingen
 • Blogs

Barcode

Artikelomschrijving


Luchtvervuiling in binnenruimtes: een internationaal gezondheidsprobleem!De kwaliteit van de binnenlucht die we inademen, is bepalend voor onze gezondheid en welbevinden. Hoe minder stof, allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden.

Zoals aangetoond door onderzoeken van de toonaangevende instellingen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en EPA (Environmental Protection Agency - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Het probleem wordt versterkt door de moderne wijze van energiezuinig bouwen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt hierdoor vaak ongestoorde uitbreiding in onze binnenruimtes met bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen.

Gezien de toenemende belasting door fijnstof en schadelijke stoffen is zuivere binnenlucht niet meer vanzelfsprekend. De kwaliteit van de ademlucht is in de afgelopen jaren duidelijk slechter geworden. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden.

Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

Intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart


Geschikt voor kleine en grote ruimtes tot 90m² / 225m³ / 965ft²Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Gezondheid begint met zuivere lucht!

De intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart beschikt over krachtige filters met een breed werkingsspectrum tegen deeltjes, moleculen, gasvormige schadelijke stoffen en geuren. Door de toepassing van zes moderne filtertechnologieën, realiseert de luchtreiniger CA-509Pro Smart zuivere, frisse ademlucht en biedt bescherming tegen:

• Stof/fijnstof
• Vogelstof
• Bacteriën en virussen
• Sigaretten/tabaksrook
• Geuren
• Gassen
• Fijne deeltjes (PM2.5)
• TVOC's
• Haren en schilfers
• Huisstofmijt
• Schimmelsporen
• Pollen

Door het stijlvolle design, de neutrale kleurstelling en de ultrastille werking is de luchtreiniger CA-509Pro Smart in elk interieur inzetbaar. Het brede en effectieve filterspectrum maakt de luchtreiniger CA-509Pro Smart bijzonder geschikt voor mensen met astma, bronchitis, COPD, allergieën en personen met een zwak immuunsysteem.
Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Clean Air Optima® Luchtreiniger DUAL Airflowsystem

Effectieve luchtreiniging in acht stappen:

1. Tweezijdige horizontale aanzuiging
Aanzuigen van de verontreinigde binnenlucht door de geluidsarme, krachtige ventilator.
2. Intelligent Particle Sensor™
De ingebouwde slimme sensor meet en regelt volautomatisch de luchtkwaliteit. De ventilator met 3 snelheden anticipeert automatisch op het gemeten PM2.5 niveau qua belasting van de binnenlucht met vaste deeltjes.
3. Voorfilter
Twee voorfilters vangen grotere stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen, zoals haren en huidschilfers van huisdieren op.
4. Twee TRUE HEPA (H13) filters met nano zilver coating
Deze beide filters zuiveren 99,97% van alle zweefstoffen tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht. Het HEPA filter is het meest effectieve luchtfilter voor het verwijderen van: (fijn)stof, allergenen en andere vaste deeltjes.
5. Twee actief koolstoffilters
De beide actief koolstoffilters filteren effectief gassen, chemicaliën, sigarettenrook, vluchtige organische stoffen (VOC) en geuren uit de binnenlucht.
6. Twee UV-C LED Lampen
Het ultraviolette licht van de lamp (UV-C straling) met een golflente van 254nm doodt gezondheidsschadelijke micro-organismen zoals: kiemen, virussen, schimmels (schimmelsporen) en bacteriën. Bovendien worden micro-organismen die zich in het apparaat verzameld hebben vernietigd.
7. DUO ionisator ozonvrij DIN EN 60335-2-65
Twee ionisatoren met een totale capaciteit van > 4.000.000 negatieve ionen / cm³ die in de gehele ruimte verspreid worden en daardoor schadelijke stoffen en geuren neutraliseren. Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht en vallen neer of worden door de luchtreiniger uit de lucht gefilterd.
8. Gereinigde lucht
Schone, gezonde ademlucht stroomt bovenuit de luchtreiniger de binnenruimte in.Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon


Effectiviteit Clean Air Optima® luchtreinigers
met CADR certificering

Het in leverancieronafhankelijk laboratoriumtests bepaalde criterium voor effectiviteit Clean Air Delivery Rate (CADR) brengt de beide Clean Air Optima® luchtreinigers CA-509Pro Smart en CA-510Pro Smart aan de top bij systemen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Het hoogeffectieve filtersysteem van beide apparaten zuivert micro - fijne deeltjes tot 0,3 micrometer (0,3 µm) uit de lucht met 99,97% rendement.

De CADR waarde geeft aan met welk resultaat de luchtreiniger deeltjes zoals rook, stof -en pollen uit de binnenlucht filtert. Dit wordt gemeten door onafhankelijke instanties in standaard ruimtes tot 20,4m² en de gemeten waarden liggen daarbij tussen 10 en 450 kubieke voet deeltjesvrije lucht per minuut.

De CADR waarde van de intelligente HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart bedraagt 400 M³ deeltjesvrije lucht/uur.

De Intelligente highend Clean Air Optima® luchtreiniger CA-509Pro Smart verzekert de gebruiker van gezonde, zuivere ademlucht in de binnenruimte.

Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon
Intelligent Particle Sensor™ en digitale monitor luchtreiniger

De ingebouwde slimme sensor meet en regelt volautomatisch de luchtkwaliteit. De ventilator anticipeert automatisch met 3 snelheden op de door de sensor gemeten belasting van de binnenlucht met vaste deeltjes.

De luchtreiniger type CA-509Pro Smart geeft via de digitale monitor automatisch en exact feedback over de actuele luchtkwaliteit door meting PM2.5 niveau, temperatuur en luchtvochtigheid in de binnenruimte.

Partikelmeting (PM 2.5)       Luchtkwaliteit:
<80                         Groen - Goed
80-150                      Blauw - Matig
>150                       Rood - Slecht


Partikelmeting/Fijnstof/PM2.5
Fijnstof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging met deeltjes die klein genoeg zijn om ingeademd te worden. Fijnstof in de lucht kan schadelijke effecten hebben op de gezondheid. De Europese Unie heeft in 1999 / 2008 grenswaarden voor fijn stof PM10 (particulate matter met een deeltjesgrootte van circa 10 micrometer / oftewel 10 micron) en PM2.5 (particulate matter met een deeltjesgrootte van circa 2.5 micrometer/oftewel 2.5 micron) vastgesteld.

De belangrijkste bron van fijnstof vooral PM10 in het binnenmilieu is tabaksrook. Daarnaast is fijnstof zoals PM2.5 afkomstig uit de open haard, van bakken en braden en stofzuigen.

Meting relatieve luchtvochtigheid en temperatuur
Belangrijke aspecten voor effectieve luchtreiniging: relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 - 60% en een kamertemperatuur van ca. 20 - 23° C in de binnenruimte.
Luchtreiniger, Luchtontvochtiger, Luftreiniger, Luftentfeuchter, Purificateur, des humidificateur,Air Purifier, Dehumidifier, Clean Air Optima

Extreem stille luchtreiniger

De borstelloze gelijkspanningsmotor van de Clean Air Optima® luchtreiniger CA-509Pro Smart is extreem stil, energiezuinig en voorziet in een uiterst precieze instelling door regeling van de luchtsnelheid in 3 selecteerbare ventilatorniveaus. Bovendien heeft de BLDC motor in deze unieke luchtreiniger van Clean Air Optima® een veel langere levensduur in vergelijking tot een standaard luchtreiniger met een AC motor.

Ultrastille Sleep-Mode
De Sleep-Mode functie van de intelligente luchtreiniger CA-509Pro Smart zorgt ervoor dat het display wordt gedimd en schakelt de ventilatorsnelheid naar een ultrastille stand voor een aangename nachtrust.

Luchtontvochtiger, luchtreiniger, clean air optime, ca-707 smart

Compact design en eenvoudige bediening
met de Clean Air Optima® App

Praktische handgreep
De intelligente Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart heeft een praktische handgreep en is daardoor makkelijk verplaatsbaar van de ene naar de andere ruimte.

Compact tablet design past in elk interieur
Door het compacte en fraai gestileerde tablet design en de neutrale kleurstelling is de unieke Clean Air Optima® HEPA UV ionisator luchtreiniger CA-509Pro Smart inpasbaar in elk interieur.

Eenvoudige bediening
Het overzichtelijke digitale bedienpaneel op de bovenzijde van het apparaat is voorzien van vier tiptoetsen voor het eenvoudig selecteren van de gewenste instellingen.

De instelmogelijkheden van de luchtreiniger CA-509Pro Smart:
• In- en uitschakelen
• Inschakelen auto- of slaapstand 10dB(A)
• Ventilatorsnelheid in drie standen
• Timer voor uitschakelmoment (na 1,4 of 8 uur)
• Weekprogrammering in- en uitschakelmoment 0 - 24 uur (via de App instelbaar)

De functies zijn instelbaar via het digitale bedienpaneel en/of de Clean Air Optima® App.
Gebruik en onderhoud

Reiniging buitenkant en Intelligent Particle Sensor™

Reiniging buitenkant van de luchtreiniger:
1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Gebruik een zachte en vochtige doek om het apparaat te reinigen van stof en vuil.
3. Zorg ervoor dat er geen water in het apparaat terechtkomt.

Reiniging Intelligent Particle Sensor™
Reinig de luchtkwaliteitssensor om de 6 tot 8 weken.

Wanneer de PM2.5 waarde afwijking vertoont, kan stof op de sensorlens oorzaak zijn.
Reinig de sensorlens met een wattenstaafje:

1. Neem het deksel van de sensor
2. Reinig de sensorlens met een wattenstaafje en water zoals aangegeven in de handleiding. Droog de lens vervolgens met een schoon wattenstaafje.
3. Plaats het deksel van de sensor terug.
4. Veeg de sensorlens niet schoon met alcohol of een ander organisch oplosmiddel.

Attentie:
Als de luchtvochtigheid in de ruimte zeer hoog is, bestaat het risico van condensatie op de luchtkwaliteitssensor. Dit kan ertoe leiden dat de indicator voor de luchtkwaliteit (digitale weergave - deeltjesmeting) aangeeft dat de luchtkwaliteit slecht is, terwijl dit niet het geval zou mogen zijn. In dat geval raden wij u aan om de luchtkwaliteitssensor te reinigen of de de luchtreiniger niet in de automatische stand te gebruiken.

Reiniging en vervanging filters

Vervangen van de samengestelde filters: TRUE HEPA en actief koolstoffilter:
De Clean Air Optima® intelligente luchtreiniger CA-509Pro Smart is uitgerust met een bewakingsmechanisme voor de levensduur van de filters, dat aangeeft dat de filters na 2.000 bedrijfsuren moeten worden vervangen. Om aan te geven dat de samengestelde filters (HEPA + actief koolstoffilter) moeten worden vervangen, begint het controlelampje van de luchtreiniger te knipperen. Reset de timer voor de samengestelde filters door de knoppen Snelheid en Timer (ongeveer 3 seconden) ingedrukt te houden. Als het controlelampje uitgaat, is de timer met succes gereset.

Afhankelijk van het gebruik moeten de filters elke 6/8 maanden vervangen worden.

Tekenen van opgebruikte filters: toegenomen geluidsniveau, afgenomen luchtverplaatsing, verstopt filter en toegenomen aanwezigheid geurtjes. Wanneer het HEPA filter verandert van kleur, van wit naar grijs of zwart dan moet het filter worden vervangen door een nieuw filter. Als het HEPA filter wit blijft hoeft het NIET vervangen te worden.

Voor een optimaal effect kan het permanente voorfilter in de Clean Air Optima® intelligente luchtreiniger CA-509Pro Smart en de TRUE HEPA-filters tussendoor maandelijks gereinigd worden met een zachte borstel of met de stofzuiger (zie handleiding luchtreiniger CA-509Pro Smart).

Waarschuwing
Maak de samengestelde filters (HEPA + actief koolstoffilter) nooit nat of spoel ze nooit uit met water.


Documenten

Specificaties

Geschikt voor ruimtes tot:90m² / 225m³ / 965ft²
Filtertechnologiën:Voorfilter, 2 x TRUE HEPA (H13) filters met nano zilver coating, 2 x actief koolstoffilters, 2 x UV-C LED Lampen, 2 x ionisator
CADR waarde:400 M³ deeltjesvrije lucht/uur
PM2.5 sensor:Ja
Automatische programma's:Inschakelen auto- of slaapstand
Timer:Uitschakelmoment (na 1, 4 of 8 uur)
SMART bediening via de Clean Air Optima® App:Ja
Ventilatorcapaciteit:capaciteit tot 400m³/h
Ionisator capaciteit:> 4.000.000 negatieve ionen / cm³
Actief zuurstof:Ozonvrij DIN EN 60335-2-65
Stroomspanning:AC 220V - 240V / 50Hz
Stroomverbruik:max. 45 Watt - Turbo 3 / 25 Watt - Middle 2 / 15 Watt - Low 1
Filter vervanging:Samengestelde filters (HEPA + actief koolfilter) na 6-8 maanden vervangen
Afmetingen:32 x 21 x 56 cm
Gewicht:7,5 kg
Geluidsniveau:10dB(A) Stille slaapmodus / 15dB(A) Laag 1 / 35dB(A) Medium 2 / 55dB(A) Turbo 3
Kleur:Wit
Afstandsbediening:Ja
CategorieLuchtreinigers

Accessoires

Reviews

4.9/5 68 reviews
Geplaatst op 15-07-2024

J’ai posé à côté mon lit et programmé par l’application, j’ai l’impression il y’a moins de poussière et la chambre et mieux frais que avant. Il est très silencieux et le table bord éteint pendant la nuit ce que j’ai programmé. Je suis content.

Geplaatst op 04-03-2024

Ist ein tolles Gerät und war interessant zu sehen, wie es die Luftqualität in unserem Schlafzimmer gemessen und verbessern hat. Das Gerät wirkte sehr schnell im 30-qm Zimmer und war super leise, was für uns wichtig ist. Gerne empfehle ich.

Geplaatst op 04-03-2024

Am Anfang war ich ja etwas skeptisch ,als ich den Clean Air CA-509 jedoch in Betrieb genommen habe ( wurde auch prompt nach einem Tag geliefert), wurde ich angenehm überrascht ! Da ich jeglichen Nikotin und Kochgeruch direkt rieche , habe ich dieses Gerät angeschafft und ich muss zugeben , es hält was es verspricht . Der Preis ist gerechtfertigt , er steht bei uns im Wohnzimmer, wenn er sich einmal eingependelt hat ( Laufgeschwindigkeit) dann ist es so als wäre es garnicht In Betrieb. Es ist nach kurzer Zeit kein unangenehmer Geruch mehr festzustellen!! Selbst der Geruch eines nassen Hundes wird neutralisiert!!! Ich kann den Clean Air Optima nur empfehlen!!!

Geplaatst op 27-02-2024

Sehr freundliche Abwicklung, schnelle Lieferung und einfache Inbetriebnahme.
Die Qualität der Raumluft hat sich mit Hilfe des „ intelligenten HEPA Ionisator Luftreiniger CA-509 “ sehr verbessert. Der Farbmonitor zeigt entsprechend die Luftqualität an, der Ionisator ist zuschaltbar. Ein sehr effizientes Gerät, was ich nur weiterempfehlen kann.

Geplaatst op 16-02-2024

Wat een mooi en stil apparaat. Geen enkel probleem om tijdens de nacht het apparaat op te laten staan. Het is haast niet te merken. Mijn allergieën zijn een stuk beter!

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Blogs

Stel een vraag over dit artikel

         
A guarantee for healthy indoor air quality

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen