Luchtreiniger UV Plasma Ionisator Clean Air Optima CA-401
Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
219,00
Zet op verlanglijstje
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Reviews
Gebaseerd op 229 recensies
Toevoegen aan favorieten
 • 20 jaar Clean Air Optima®
 • Specialist in hoogwaardige "mobiele" luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten - designed in Germany
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Vakkundige advisering, snel contact
 • Online productadvies
 • 2 jaar garantie
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401
219,00
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Accessoires
 • Veel gestelde vragen
 • Reviews
 • Blogs

Barcode

Artikelomschrijving


Luchtvervuiling in binnenruimtes: een internationaal gezondheidsprobleem!De kwaliteit van de binnenlucht die we inademen, is bepalend voor onze gezondheid en welbevinden. Hoe minder stof, allergenen, micro-organismen en chemische verontreinigingen we inademen, hoe geringer het gevaar ziek te worden.

Zoals aangetoond door onderzoeken van de toonaangevende instellingen WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en EPA (Environmental Protection Agency - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming) is de binnenlucht in ons woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Het probleem wordt versterkt door de moderne wijze van energiezuinig bouwen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt hierdoor vaak ongestoorde uitbreiding in onze binnenruimtes met bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen.

Gezien de toenemende belasting door fijnstof en schadelijke stoffen is zuivere binnenlucht niet meer vanzelfsprekend. De kwaliteit van de ademlucht is in de afgelopen jaren duidelijk slechter geworden. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden.

Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401


Geschikt voor kleine en grote ruimtes tot 60m² / 150m³ / 645ft²
Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Gezondheid begint met zuivere lucht!

De unieke viervoudige filtertechniek van de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 zuivert de binnenlucht van praktisch alle ongewenste stoffen en geuren zoals:

• Stof/fijnstof
• Vogelstof
• Bacteriën en virussen
• Sigaretten/tabaksrook
• Geuren
• Gassen
• Fijne deeltjes (PM2.5)
• TVOC's
• Haren en schilfers
• Huisstofmijt
• Schimmelsporen
• Pollen

Door het slanke torenmodel en de neutrale kleurstelling is de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 in elk woon- en zakelijk interieur inzetbaar.

De luchtreiniger CA-401 beschikt over een keuze programma: volledig geluidloze luchtreiniging zonder ventilator of zeer krachtige luchtreiniging met ingeschakelde geluidsarme ventilator.


Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozon

Effectieve luchtreiniging in vijf stappen:

1. Aanzuiging
Aanzuigen van de verontreinigde binnenlucht zonder of door de geluidsarme, krachtige ventilator.

2. UV-C lamp
Het ultraviolette licht van de lamp (UV-C straling) met een golflente van 254 nm doodt gezondheidsschadelijke micro-organismen zoals: kiemen, virussen, schimmels (schimmelsporen) en bacteriën. Bovendien worden micro-organismen die zich in het apparaat verzameld hebben vernietigd.

3. Elektrostatisch filter
Door het bijzondere elektrostatisch filtersysteem is de UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 in staat, zonder ventilator de lucht naar het apparaat toe te voeren en hierdoor geruisloos te zuiveren. In het apparaat wordt elektrostatische energie opgebouwd, de lucht, stof- en de vuildeeltjes in de lucht komen onder spanning te staan en worden hierdoor, als door een magneet, naar de geaarde stofverzamelende lamellen van het elektrostatisch filter getrokken. De vuildeeltjes hechten zich aan de roestvrij stalen lamellen van dit filter. De lucht verliest zijn spanning en stroomt door. Hierdoor kan de luchtreiniger zonder ventilator voor het aanzuigen de lucht zuiveren.

De combinatie van elektrostatisch filter met plasma technologie bindt zweefstoffen tot een deeltjesgrootte van 0,01 micron zoals fijnstof, pollen en alle soorten zweefstoffen. De elektrostatisch geladen stofcollector lamellen vangen als een magneet zwevende deeltjes en schadelijke stoffen uit de lucht.

4. Ionisatie
Ionisator voor de productie van negatieve ionen voor het reinigen van de binnenlucht. Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht en vallen neer of worden door de luchtreiniger uit de lucht gefilterd.

5. Gereinigde lucht
Schone, gezonde ademlucht stroomt in de binnenruimte.

Luchtreinigers, huishoudelijke luchtreinigers, luchtreiniging, luchtreiniger voor thuis, elektronische luchtreinigers, luchtreiniger voor allergieën, HEPA-luchtreinigers, luchtreiniger met filter, luchtreiniger met afstandsbediening, draagbare luchtreinigers, luchtreiniger met automatische uitschakeling, luchtreiniger met LED-verlichting, luchtreiniger met geavanceerde technologie, luchtreiniger met ionisator, luchtreiniger met UV-C-licht, luchtreiniger met ozonEenvoudige bediening via het bedienpaneel

Het overzichtelijke bedienpaneel op de bovenzijde van het apparaat is voorzien van vijf tiptoetsen voor het eenvoudig selecteren van de gewenste instellingen. Daarnaast is de luchtreiniger CA-401 ook voorzien van een afstandbediening.

Instelmogelijkheden van de luchtreiniger CA-401:
• In- en uitschakelen
• UV-C-lamp (in- en uitschakelbaar)
• Ionisator instelbaar in drie snelheden (High-Med-Low)
• Ventilator (in- en uitschakelbaar)
• Timer voor uitschakelmoment (1-7 uur)

Gebruik en onderhoud

Reiniging elektrostatisch filter

Reiniging elektrostatisch filter
Het elektrostatisch filter is uitgevoerd met roestvrijstalen (RVS) stofcollectoren. Schakel het apparaat eerst uit en trek dan de stekker uit het stopcontact. Wacht een paar minuten. Trek daarna het elektrostatisch filter bovenuit het apparaat. Reinig de roestvrijstalen (RVS) stofcollectoren met een zachte, licht vochtige doek waarop eventueel een beetje afwasmiddel is aangebracht. Filter droog terugplaatsen! Bij normaal continu bedrijf (24h/dag) adviseren wij het elektrostatisch filter 2x per week te reinigen.

Reiniging van de ionisatierails
De Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 beschikt over een reinigingsmechanisme voor het afschrapen van de beide driehoekig getande ionisatierails. Dit afschrapen vindt plaats bij het uit het apparaat nemen en weer terugplaatsen van het elektrostatisch filter door de beide schrapers die zich onderaan het filter bevinden. Onder normale omstandigheden adviseren wij de ionisatierails tweemaal per week te reinigen. Trek voor het doorvoeren van deze reiniging het elektrostatisch filter 4-5 maal achterelkaar uit het apparaat en plaats het filter weer terug.

Géén vervangfilters nodig!
Door de eenvoudige filterreiniging geen dure vervangfilters nodig = kostenbesparend in gebruik!

Vervangen UV-C lamp

De UV-C lamp van de Clean Air Optima® UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-401 heeft een levensduur van 8.000 bedrijfsuren = 1 jaar 24/7 bedrijf.


Documenten

Specificaties

Geschikt voor ruimtes tot:60m² / 150m³ / 645ft²
Filtertechnologiën:UV-C LED Lamp, elektrostatisch filter, ionisator
CADR waarde:n.v.t.
PM2.5 sensor:Nee
Automatische programma's:Nee
Timer:Uitschakelmoment (1-7 uur)
SMART bediening via de Clean Air Optima® App:Nee
Ventilatorcapaciteit:capaciteit tot 50m³/h
Ionisator capaciteit:>2.000.000 negatieve ionen / cm³
Actief zuurstof:< 0,05 ppm
Stroomspanning:AC 220V - 240V / 50Hz
Stroomverbruik:max. 25 Watt
Filter vervanging:UV-C Lamp na 12 maanden vervangen
Afmetingen:76 x 20 x 27 cm
Gewicht:4,35 Kg
Geluidsniveau:Geluidloos zonder ventilator. Met ventilator < 35dB(A)
Kleur:Donkergrijs met lichtgrijs rooster
Afstandsbediening:Ja
CategorieAanbiedingen

Accessoires

UV-C Lamp CA-401
Direct leverbaar
19,90

Reviews

4.7/5 229 reviews
Geplaatst op 23-03-2024

Werkt goed, veel minder stof in huis van onze papegaai.
apparaat draait de ganse dag in de woonkamer, zeer stil. Gemakkelijk te reinigen, geen filters.

Geplaatst op 25-01-2024

Endlich, was brauchbares gefunden - handlich und leise.

Geplaatst op 21-01-2024

Zeer tevreden. Wij hebben nu 5 toestellen thuis die op klok draaien. Frisse en zuivere lucht en ideaal tegen de positieve ionen veroorzaakt door de elektrische toestellen.

Geplaatst op 20-01-2024

Zeer tevreden! Wij roken in huis (shame on us) maar binnen no time frisse lucht en goede atmosfeer :)

Geplaatst op 15-01-2024

Werkt goed,staat sinds een paar dagen en ik merk al resultaat. Mooi design en makkelijk te bedienen.

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

         
A guarantee for healthy indoor air quality

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen